28 / 04 / 2024

Tekfen Holding İsrail ve İran’da proje arayışında!

Tekfen Holding İsrail ve İran’da proje arayışında!

Tekfen Holding Başkanı Murat Gigin, İsrail gazının Avrupa’ya taşınması projesinde rol almaya gayret edeceklerini, İran’da niyet mektubu aşamasına getirdikleri birkaç projeleri bulunduğunu söyledi.



Tekfen Holding’in radarında İsrail ve İran var. Bloomberg HT’de Üst Düzey programına konuk olan Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, İsrail ve İran’da yeni projeleri kovaladıklarını söyledi. Gigin, İsrail gazının Avrupa’ya taşınmasını sağlayacak boru hattı projesinde rol almak istediklerini belirtti. Azerbaycan gazını Türkiye’ye ve Avrupa’ya taşıyacak olan Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) tedarik ve mühendislik ihalesini Tekfen İnşaat’ın aldığını hatırlatan Gigin “Azerbaycan’da yaptığımız gibi platformuyla, boru hatlarıyla, terminal yapılarıyla İsrail gazının taşınması projesinin içinde rol almaya gayret edeceğiz” dedi.


Gigin, Mısır, Güney Kıbrıs ve İsrail’in Akdeniz’deki doğalgaz potansiyelinin büyük olduğuna dikkat çekti. Ambargoların kaldırıldığı İran’ın da büyük önem taşıdığını belirten Gigin, “İran’da da projeleri takip ediyoruz. Hatta niyet mektubu aşamasına getirdiğimiz birkaç proje var” dedi. Gigin Afrika, Libya ve Fas’ın da radarlarında olduğunu belirtti.


‘GENÇLEŞTİK’

Mayıs 2015’te Tekfen Holding’in başına geçen Murat Gigin, o tarihte başlattıkları yeniden yapılanmayla üst yönetimlerini ciddi olarak gençleştirdiklerini vurguladı. Yurtdışı pazarın daralması nedeniyle yurtiçinde projelere daha fazla eğildiklerini kaydeden Gigin, “Demiryolu altyapı projesinin bir kısmını aldık. Enerji projelerine bakıyoruz. Türkiye, Avrupa pazarına baktığımız zaman hâlâ yüzde 3.5 -4.5 büyüyen altyapı fırsatları olan bir ülke. Dolayısıyla bazı kaynakları yurtdışından yurtiçine getirdik” diye konuştu.


‘1 MİLYAR DOLARI GÖRÜNCE HALKA AÇILIRIZ’

Tekfen Holding’in bu yılki cirosunun 700, 750 milyon dolar seviyesinde olacağını öngören Gigin, “Biz halka açılmayı 1 milyar rakamını gördüğümüz zaman değerlendirelim diye ileri plana atmıştık” dedi.



Habertürk


Geri Dön