27 / 04 / 2024

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinlilerin Türkiye’de yatırım için uygun proje arayışında olduğunu dile getiren JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, “İçinde AVM, otel, ofis olan gayrimenkul projeleriyle yakından ilgileniyorlar” diye açıklamada bulundu.



Sabah Gazetesi'nden Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre; AVM-ofis danışmanlık ve yönetim şirketi JLL Türkiye'nin Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, Çinlilerin yatırım için Türkiye'de büyük montanlı gayrimenkul projeleri baktığını dile getirdi. 

"Bitmeye yakın projelerle daha fazla ilgileniyorlar. İçinde otel, AVM, konut, ofis olan kompleks projelere odaklanmış durumdalar" diyen Ander, Çinli turist sayısındaki hızlı artışın da bu trendi tetiklediğini kaydetti. Ander bu talebe karşılık Türk yatırımcının da olgunlaşan projelerini satmaya hazır oldukların da söyledi. 

İç piyasada AVM'ler kanadında el değiştirmelerin olacağını vurgulayan Ander, "Eskişehir NeoPlus AVM'yi Nata Holding aldı. Türk yatırımcısının da AVM alma konusunda iştahı kabarık. Bu yıl içinde birkaç AVM satışı daha yapmayı öngörüyoruz" diye konuştu. 

AĞIRLIK ANADOLU'DA
Satışların ağırlıklı Anadolu'da olacağını da sözlerine ekleyen Ander, "Anadolu projeleri şu anda daha kârlı. Hem AVM yoğunluğu az hem de rekabet" dedi. Yerli yatırımcının yine yerli bir yatırımcıyla hareket etmeyi tercih ettiğinin altını çizen Ander, "AVM sahibi yabancı bir fona satmaktansa yerli yatırımcıyla hareket etmeyi ya da yerliye devretmeyi tercih ediyor. Türk yatırımcıların bir araya gelerek oluşturdukları fonlar da ortaya çıkmaya başladı. Bu tip modeller göreceğiz" dedi. 


Geri Dön