19 / 05 / 2024

Tekfen Oz'ün hangi projesi, ne zaman tamamlanacak

Tekfen Oz'ün hangi projesi, ne zaman tamamlanacak

Tekfen Emlak Geliştirme Grubunun Tekfen OZ ve kendi bünyesinde sürdürdüğü projelerde gelinen son aşamalar açıklandı...



- Kağıthane Projesi: Projede inşaat çalışmaları Eylül 2011 sonu itibari ile %97 mertebesinde tamamlanmıştır. Mekanik ve elektrik tesisat işleri çalışmaları inşaat işlerine paralel olarak devam etmektedir. LEED sertifikasyonu ile ilgili tasarım aşaması tamamlanmış, inşaat aşamasındaki çalışmalar devam etmektedir. Teslimlerin 2012 Mart ayı içinde tamamlanması planlanmaktadır.

- Konya Kozağaç Projesi: 2008 yılı Kasım ayında alınan arsa Tekfen-OZun arsa stoğundadır. Arsa üzerinde projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

- Bomonti Projesi: Tekfen Emlak olarak yatırımı yapılan ve inşaatına Ekim 2010da başlanan Bomonti Projesinde ise, kaba inşaat işleri tamamlanmıştır. Cephe, asansör ve ince işler alt yüklenicileri belirlenmiş, sözleşmeleri imzalanmıştır. Mekanik ve elektrik tesisat imalatları başlamış, ayrıca LEED sertifikasyonu için gerekli çalışmalara devam edilmektedir. Projenin 2012 üçüncü çeyreğinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Başka bir Tekfen Emlak yatırımı olan ve Bomonti 1 parselde yer alan projeye komşu olan parseller üzerindeki Bomonti Projesi Faz 2 için, Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı ve Türk Gürcü Vakfı ile kat karşılığı anlaşma yapılmış olup, mevcut projenin genişletilmesi planlanmaktadır.
Diğer taraftan, Tekfen Grubunun Emlak Geliştirme Grubu bünyesi dışında doğrudan Tekfen Holding olarak yatırımını gerçekleştireceği emlak geliştirme alanındaki en büyük ve en prestijli projelerinden olan  İzmir  Karma Kullanım Projesinde İzmirin yeni imar planları ile ilgili süreç yakından takip edilmektedir. 1/1000 Uygulama imar planları onay aşamasındadır.

 

Tekfen'in hangi projesinin yatırım değeri ne kadar

Tekfen Holding A.Ş, Tekfen Emlak Geliştirme Grubunun Tekfen OZ ve kendi bünyesinde sürdürdüğü projelerdeki proje büyüklüğünü açıkladı...

Kağıthane Projesi - Ofis - İstanbul

Başlangıç tarihi: Ağu.09

Tahmini bitiş tarihi: Mar.12

Proje büyüklüğü: 60 milyon dolar (Tekfen Oz payı)

İzmir Projesi - Karma - İzmir

Başlangıç tarihi: Tem.12

Tahmini bitiş tarihi:Tem.15

Proje büyüklüğü: 228 milyon dolar (Tekfen payı)

Konya Kozağaç Projesi - Konut - Konya

Proje büyüklüğü: 200 milyon dolar (Tekfen Oz payı)


Bomonti Projesi - Konut - İstanbul

Başlangıç tarihi: Eki.10

Tahmini bitiş tarihi: Eyl.12

Proje büyüklüğü: 25 milyon dolar (Tekfen payı)

Bomonti Projesi (Faz 2) - Konut - İstanbul

Başlangıç tarihi: Oca.12

Tahmini bitiş tarihi: Haz.13

Proje büyüklüğü: 96 milyon dolar (Tekfen payı)

 


Geri Dön