07 / 07 / 2024

Tekfen'in Libya'daki projesi durduruldu!

Tekfen'in Libya'daki projesi durduruldu!

Tekfen Holding A.Ş, Libya projesi hakkında açıklamada bulundu. Libya'daki projenin mücbir sebepler nedeniyle belirsiz bir süre için durdurulduğu belirtildi



Son günlerde Libya'da yaşanan olaylar sonrasında bu ülkede faaliyet gösteren Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş Libya'daki projesinin gidişatıyla ilgili açıklama yaptı. 21 Şubat 2011 Pazartesi günü sabaha karşı Şirket'in Kufra'da bulunan ana şantiyesinde meydana gelen yağmalama olayları sonrasında çeşitli iş makineleri ve araçlar şantiye dışına çıkarıldı.  Projede Libya dışından toplam 1.197 çalışanın 407'si Türk olup, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Çalışanların tamamına yakını ana şantiyede toplandı ve Libya'dan güvenle tahliyeleri ve ülkelerine ulaştırılması için Hükümetimiz, ilgili elçilikler ve Libya yetkili makamları nezdinde her türlü girişimde bulunuluyor.

Son durum itibariyle yaşanan bu olağanüstü gelişmeler sonrasında Libya'daki projenin çalışmaları mücbir sebepler nedeniyle belirsiz bir süre için durduruldu. Tekfen İnşaat'ın son dönemde siyasi ve toplumsal hareketlerin yoğun olarak yaşandığı Mısır, Tunus, Bahreyn ve Yemen'de şantiyesi ya da üstlendiği herhangi bir projesi bulunmuyor.

Tekfen Holding A.Ş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde Libya'da yaşanan olaylar sonrasında bu ülkede faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. (Tekfen İnşaat) ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Tekfen İnşaat, 2006 yılından bu yana Libya'da Tekfen-TML Ortaklığı'nda Sahra çölünden Akdeniz kıyısına su taşıyacak olan Büyük Nehir Projesi'ni (The Great Man Made River) üstlenmiş olup, toplam 535 milyon ABD Dolarlık projenin 358 milyon ABD Doları tutarındaki %67'lik kısmı Tekfen İnşaat'a aittir. Projenin 2010 yıl sonu itibariyle Tekfen payının 218 milyon ABD Dolarlık kısmı tamamlanmış olup, henüz tamamlanmayan kalan iş miktarı 140 milyon ABD Doları mertebesindedir. Bu tutar, Tekfen İnşaat'ın yıl sonu toplam kalan iş miktarının %7,5'ini oluşturmaktadır.

21 Şubat 2011 Pazartesi günü sabaha karşı Şirket'in Kufra'da bulunan ana şantiyesinde meydana gelen yağmalama olayları sonrasında çeşitli iş makineleri ve araçlar kontrolümüz dışında şantiye dışına çıkarılmıştır. Projede Libya dışından toplam 1.197 çalışanın 407'si Türk olup, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır. Çalışanlarımızın tamamına yakını ana şantiyemizde toplanmış ve Libya'dan güvenle tahliyeleri ve ülkelerine ulaştırılması için Hükümetimiz, ilgili elçilikler ve Libya yetkili makamları nezdinde her türlü girişimde bulunulmaktadır. Bu aşamada, Tekfen olarak birinci önceliğimiz tüm çalışanlarımızın can güvenliği içerisinde tahliyesinin sağlanmasıdır.

Son durum itibariyle yaşanan bu olağanüstü gelişmeler sonrasında Libya'daki projemizin çalışmaları mücbir sebepler nedeniyle belirsiz bir süre için durdurulmuştur. Tekfen İnşaat'ın son dönemde siyasi ve toplumsal hareketlerin yoğun olarak yaşandığı Mısır, Tunus, Bahreyn ve Yemen'de şantiyesi ya da üstlendiği herhangi bir projesi bulunmamaktadır.
Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir."


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön