Kent Haberleri

Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin inşaatı yüzde 51 tamamlandı!

Trakya'nın tek şehir hastanesi olan ve Tekirdağ'da inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin yüzde 51'i tamamlandı. Hastanenin yaz aylarında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği 5 şehir hastanesinden biri olan Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin yüzde 51'i tamamlandı.

Medi Magazin'de yer alan habere göre; yoğun bakımla beraber 550 yatak kapasitesine sahip hastane, çevreyolu üzerinde Gündoğdu Turgut Mahallesi'nde hayata geçiriliyor. 157 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanan hastanenin Trakya'nın "tek şehir hastanesi" olması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastane ile ilgili şunları söyledi: "Bu yıl Konya Karatay, İstanbul İkitelli, Tekirdağ, Kocaeli ve İzmir Bayraklı şehir hastanelerinin açılışlarını yapacağız." 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir ise, hastanenin haziran sonu temmuz başı gibi açılacağını müjdeledi.

Hastanede, kalp damar cerrahisinden radyasyon onkolojisine kadar çok sayıda özellikli tıp birimi bulunacak. Hastane bünyesinde tüp bebek merkezi yer alacak. Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin odaları, Sağlık Bakanlığı'nın koyduğu lüks standardı bulunacak.