21 / 05 / 2024

Tekirdağ'da İmar Uygulamaları paneli düzenlendi!

Tekirdağ'da İmar Uygulamaları paneli düzenlendi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile ortaklaşa “İmar Uygulamaları” konulu panel düzenledi.




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile ortaklaşa “İmar Uygulamaları” konulu panel düzenledi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı panelin açılış konuşmasını İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Dilşad Ergin, “Bilindiği üzere yaşadığımız çevredeki her türlü yapıyı yeryüzü üzerinde inşaa ediyoruz. Daha düzenli yapılaşmış, ulaşılabilir ve erişilebilir kentler yaratmak için planlamalar yapıyoruz. Yapılacak uygulamaya göre adı ve çeşidi değişse de hazırladığımız plan ve projelerin altlığı daima harita olmaktadır. Harita ile beraber olmazsa olmazımız mülkiyettir. Bugün geldiğimiz nokta harita ve mülkiyetten bir planlama ve projelendirme düşünülemez.” dedi.


Dilşad Ergin sözlerine, “Mülkiyet ve planlamaya ilişkin işlemlerin yoğun olarak uygulandığı yerlerde ise yerel idareler ön plana çıkmaktadır. Geçmişten bugüne kadar imar, yerel idare, tapu ve kadastro, çevre ve ilgili diğer mevzuatlarda yapılan değişiklikler uygulamalarda da birçok değişikliği, karmaşayı ve yorumlanan hususları da beraberinde getirmiştir.  Büyükşehir mevzuatının temel ilkelerinden biri de il genelinde imar bütünlüğünün sağlanmasıdır.” şeklinde devam etti. Ergin’in konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım İmar Uygulamaları konulu bir konuşma yaptı. Mehmet Yıldırım’ın ardından, konuşmasını yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye davet edildi. Başkan Albayrak, “6360 sayılı yasa ile Büyükşehir olan İlimizde birçok yeni kavram karşımıza çıkmıştır. Planlama süreci ve parselasyon işlemlerinde daha öncesinde aşina olmadığımız uygulamalar ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda düzenlenen bu panelin kafalarımızda soru işareti oluşturan hususlara açıklık getireceğini düşünüyorum. Kısacası yaklaşık 275 bin bina ile büyüyen bir Tekirdağ devraldık. Bu sorunların en kısa sürede sonuca ulaşması için de tüm gücümüzle çalışıyoruz.  Bu panelin düzenlenmesinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne, konuşmacı olarak katılan hocalarıma, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Daire Başkanlığına ve emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” sözlerini söyleyerek programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Program Harita Mühendisi Ahmet İpekçi “Büyükşehir Belediye Encümeni’nin Onay Yetkisi ve Yaşanan Sıkıntılar”, Harita Mühendisi Dr. Erdal Köktürk “İptal edilen İmar Uygulamalarında Geri Dönüş Sorunları”, İstanbul İdare Mahkemesi Hakimi Mustafa Bilici “18. Madde Davaları, Bilirkişilik ve Yaşanan Sorunlar”, Şişli Kadastro Birimi Kontrol Mühendisi “Kontrol ve Tescil Sorunları” ve Prof. Dr. Hülya Melek Demir konuşma yaparak katılımcıları bilgilendirdi.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön