27 / 04 / 2024

Teknik Yapı 2014'te 8 ayrı projeyi hayata geçirecek!

Teknik Yapı 2014'te 8 ayrı projeyi hayata geçirecek!

Gayrimenkul sektöründeki temel yapı taşının ‘güven’ olduğunu her ortamda dile getiren Teknik Yapı, son 6 yıl içinde gerek gerçekleştirdiği projeler gerekse zamanında teslim ettiği daireler ile bunu kanıtladı



Gayrimenkul sektöründeki temel yapı taşının ‘güven’ olduğunu her ortamda dile getiren Teknik Yapı, son 6 yıl içinde gerek gerçekleştirdiği projeler gerekse zamanında teslim ettiği daireler ile bunu kanıtladı. Son 5 yıl içinde 6.958 dairenin inşaatına başlayan Teknik Yapı, her gün 4 daireye denk gelen bu süreçte verdiği taahhütleri zamanında gerçekleştirdi.


“Teknik Yapı markası olarak 2013’te sağladığımız başarıyı 2014’e de taşımayı hedefliyoruz” diyen Umut Durbakayım, bu yıla irili ufaklı 8 ayrı proje ile damga vurmak istediklerini belirtti. Durbakayım, Fikirtepe, Halkalı, Suadiye, Bağdat Caddesi gibi bölgelerde toplam 4.000 konutluk proje hedefini gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.


YILA DAMGA VURACAK PROJELER


- Fikirtepe'nin kat irtifakı kurulu ilk ve tek projesi Concord İstanbul’u yılın ilk çeyreğinde satışa sunan Teknik Yapı, güvenilir marka gücü ve müşteri memnuniyetini de arkasına alarak ilk etabı oluşturan 622 rezidans dairenin  yüzde 80’ini birkaç ay içinde satma başarısını gösterdi. 

- Teknik Yapı, toplam 4 ada üzerinde yaptığı çalışmaların ilkinde 1.173 konutluk Concord İstanbul’un ilk etabındaki 622 rezidans daireden sonra, ikinci etabı oluşturan 551 adetlik ikinci etabı için ruhsat onayını bekliyor. Yılın sonuna doğru diğer iki adayı da projelendirip satışa çıkmak Teknik Yapı’nın hedefleri arasında yer alıyor. Sözleşme imzalayan dört ada satışa çıktığında toplam 55,5 bin metrekarelik bir alanda 555,1 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirilmiş olacak. 

- 2014’ün en prestijli Teknik Yapı eserlerinden biri olmaya aday Suadiye’de 10 dönümlük arazi içindeki konsept projeye satış için son aşamaya geldi. Tamamı konuttan oluşacak proje Kadıköy sahilindeki en büyük butik ve prestijli proje olacak. 

- Avrupa yakasında ise İkitelli bölgesinde yine Teknik Yapı imzasını taşıyacak karma bir proje,  Metropark markası gibi avantajlı bir fiyatla satışa sunulacak. 

- Fikirtepe’de Suadiye Sahil ve Bağdat Caddesi’nde 5 butik projesinden ikisinde de hafriyat çalışması başlatan marka diğer projeler için mimari ve ruhsat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

- Fakat Teknik Yapı için 2014’ün en önemli çalışması ise Evora İstanbul’u teslim edilmesi olacak. Yılın ortasından itibaren teslimlerine başlanacak Evora İstanbul, Teknik Yapı tarihinin en önemli başarılarının bir anıtı olacak. 


EVORA'DA YAŞAM BAŞLIYOR


İstanbul’un en büyük projelerinden Evora İstanbul’da mutlu sona çok az kaldı. Projede yer alan 5.073 bağımsız bölüm temmuz ayından itibaren etaplar halinde teslim edilmeye başlanacak. Son 550 dairenin kaldığı Evora İstanbul projesinde yer daire tiplerinden 1+1 ve 3+1 en çok tercih edilenler arasında ilk iki sırada yer aldı. Sağlık sektörü çalışanları ve mühendislerin tercihi 3+1 ve 4+1 yani büyük daireler olurken, 1+1 tip dairelere her sektörden yoğun ilgi vardı. Öğretmen ve memurların talebi daha çok 2+1 tipi dairelere yönelikti. Tuzla'daki tersane ve organize sanayi bölgelerinde çalışan makine, gemi inşa mühendisleri; Tuzla'ya yakın konumda yer alan Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve kurumsal firmaların operasyon merkezlerinde çalışan mühendis ve banka personelinin de yoğun ilgisi oldu.


BAŞARISI FİYATTA SAKLI


Teknik Yapı’nın yakaladığı başarı, uyguladığı başarılı satış stratejisinden kaynaklandı. Fiyat rekabetini konut finansman oranı, peşinat ve vadeye de yansıtan Teknik Yapı, bir ay içinde 500 daireyi satma başarısı gösterdi. Teknik Yapı Metropark’tan daire alanların profilinde de beyaz yakalı çalışanların yoğunluğu var. Pilot, hostes, mühendis, bankacı, öğretmen gibi hukuk, sağlık, kamu ve özel sektörde çalışanların yaşama amaçlı tercih ettiği projede serbest meslek sahiplerinin yatırım amaçlı alımları dikkat çekti. 


FİKİRTEPE'DE CONCORD RÜZGARI


Teknik Yapı, toplamda 1.175 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansın yüzde 52’sini gelen yoğun talep sonucunda ilk 10 günde sattı. Concord İstanbul’un Anadolu Yakası ve Kadıköy’ün merkezinde konumlanmasına ek olarak hem homeofis hem de rezidans özelliği taşıması, yatırımcıların ve yaşam amacıyla talepte bulunanların tercihi oldu. Concord İstanbul’un birden fazla avantaj sağladığı için böyle bir satış başarısı yakaladığını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım “Önümüzdeki yıllarda Anadolu yakasının ticaret merkezi olacağını düşünen ve homeofis ihtiyacını şimdiden karşılamak isteyen kurumsal firmalar da daire sahibi olanlar arasında yer aldı” açıklamasını yaptı. 


CONCORD İSTANBUL'UN AVANTAJLARI


- E5'e paralel (E5’e direkt çıkış yapılacağına yönelik planlama var) 

- İki metro durağı arasındaki mesafe yaya olarak 5 dakika 

- 1. ve 2. köprü bağlantılarına araçla 15-20 dakika

- Hem denize hem de İstanbul’un en işlek caddesi Bağdat’a komşu 

- %1 KDV avantajı 

- 60 ay %0,90 kampanyalı faiz oranıyla konut kredisi 

- Peşin veya baz faizle kredide %5 indirim


YAŞAMAK İÇİN SATIN ALDILAR


Teknik Yapı projelerinden daire alımlarında yaşam amaçlı taleplerin öne çıktığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, gerçekleşen satışlardaki 27 - 37 yaş arası genç nüfus oranının yüzde 35 seviyesinde olduğunu kaydetti. 


GÜVEN OPSİYONLARA YANSIDI


Yeni çiftler ve çocuksuz aile ağırlığının hakim olduğu satışlarda 1+1 tipi rezidansların da 2+1 ve 3+1 tiplerinde olduğu gibi yaşam alanı olarak görüldüğünü belirten Durbakayım şu ifadeleri kullandı:

"Opsiyonların gerçekleşme oranı her yıl artarak başarılı satış stratejisinin göstergesi oldu. 2007’de opsiyonların satışa dönme oranı yüzde 24 iken 2013’te bu oran yüzde 40’ka kadar yükselti. Evora İstanbul projesinde gerçekleştirilen her yüz opsiyonun 40 tanesi satışa döndü.  Tüm projelerde gerçekleşen opsiyonların satışa dönme oranı ise yüzde 34 olarak gerçekleşti. Bu oran, projeye gelen ve satın alma eğiliminde olan müşterilerin aradığı özelliklerin bir araya geldiğinin göstergesi olarak kayıtlara geçti."


TEKNİK YAPI 2013’ÜN TERCİH EDİLEN MARKASI


2013 yılında toplam 2.541 dairenin satışını gerçekleştiren Teknik Yapı Evora İstanbul ile en çok daire satışı, Teknik Yapı Metropark ile en kısa sürede en çok daire satışını gerçekleştirerek sektörün en iyi performans gösteren markası oldu 2013 yılı Teknik Yapı markası açısından çok güzel ve verimli geçti. Söz konusu yıl içinde Halkalı’da 1.272 konutluk yeni bir projenin satışına başlanırken, Tuzla’da yükselen Evora İstanbul projesindeki ticari birimler satışa sunuldu. 


2013 YILININ REKORTMENİ TEKNİK YAPI OLDU


Aynı zamanda 2 yıl önce Samandıra’da başlayan Evora Park projesinin teslimi tamamen gerçekleştirirken, Maltepe’deki Deluxia Dragos projesinin teslimine Aralık 2013 itibariyle başlandı ve 2014’ün ilk ayında tamamlandı. Evora İstanbul ve Teknik Yapı Metropark projelerinin yılın en iyi satış performansı gösterenler arasında ilk sırada yer alması oldu. Emlak Konut ile birlikte hasılat paylaşım modeliyle gerçekleştirilen 5.079 bağımsız üniteden oluşa Evora İstanbul yılın en çok satış gerçekleştirilen projesi oldu. 2013 yılında Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşım modeline göre gerçekleştirilen Evora İstanbul projesinde 1.760 daire satılarak, bir yıl içinde en çok satış gerçekleştirilen proje kapsamında zirveye yerleşti. İstanbul’un Avrupa yakasındaki Teknik Yapı Metropark ise satışa çıkmasının ardından ilk ayda yüzde 50 satış oranına ulaşması, bu yılın en iyi satış grafiğini ve strateji başarısını ortaya koydu.


TEKNİK YAPI METROPARK'TA AVANTAJ, ÖDEMEDE ÇEŞİTLİLİK


Peşin ödemelerde yüzde 10 indirimle satışa sunulacak olan dairelerde alternatif avantaj ise ödenecek peşinat tutarına göre 24 aydan 60 aya kadar değişen sıfır konut finansman oranıyla banka kredisiyle taksit sunuluyor. Buna göre rezidans dairenin yüzde 25’ini peşin verenlere 24 ay, yüzde 35’ini peşin verenlere 36 ay, yüzde 50’ini peşin verenlere 36 ay, yüzde 60’ını peşin verenlere ise 60 ay sıfır konut finansman oranıyla taksit imkanı sunulacak. Büyüklüğü brüt 48,52 ila 63,21 metrekare arasında değişen 1+1 tipi rezidans homeofis dairelerin fiyatları 168 bin 900 liradan başlarken, büyüklüğü brüt 106,83 – 128,61 metrekare arasında değişen 2+1 tipi dairelerin fiyatı ise 368 bin 300 liradan başlıyor. 


Habertürk 


Geri Dön