28 / 04 / 2024

Teknik Yapı Araplar için İstanbul’da Doğu-Batı sentezli bir proje yapacak!

Teknik Yapı Araplar için İstanbul’da Doğu-Batı sentezli bir proje yapacak!

Körfez ilgisi Türkiye’de Araplar’a özel projelerin hayata geçirilmesine neden oldu. Kuveytli bir yatırım fonuyla el sıkışan Teknik Yapı, bu ortaklıkla Araplar için İstanbul’da Doğu-Batı sentezli 1 milyar dolarlık bir proje yapacak.




Türk inşaat firmaları Türkiye’den ev almak isteyen yabancılara özel siteler yapmak için kolları sıvadı. İlk özel proje Kuveytli yatırımcılar için yapılacak.


İstanbul’a proje planı


Konuyla ilgili bilgi veren Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Hayata geçirilmek istenen proje Tuzla’daki Evora İstanbul gibi her çözümü kendi içinde sunan bir proje olacak. Bunun için görüşmeler sürüyor” dedi.


2014’ün ortalarına kadar projenin ana hatlarının belirlenmesi için çalışmalar başlayacak. Mütekabiliyet yasasının tam işlerlik kazanmasına bağlı olarak sözleşmenin imzalanması öngörülüyor. Kuveytli yatırım fonunun temsilcileri ise, uluslararası piyasalarda sıcak paranın giderek büyük risk taşımasını gerekçe göstererek, uluslararası piyasalarda yatırım konusunda cazip hale gelen Türkiye’yi tercih ettiklerini vurguladılar. Türkiye’deki mütekabiliyet yasasına bağlı olarak gayrimenkul edinmenin kolaylığının da bu kararlarında etkili olduğunu belirten Fon yöneticileri, İstanbul’da büyük bir projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirmek isteklerini açıkladı.


Konutlar görücüye çıktı


13’ün­cü Ku­veyt Gay­ri­men­kul Fu­arı’­na ka­tı­lan De­mir İn­şa­at, Bü­yük­çek­me­ce­’de yer alan De­mir Puk­ka pro­je­si­ni ilk kez bu fu­ar­da ta­nıt­tı. De­mir İn­şa­at Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ha­mit De­mir, fua­ra özel Bey­lik­dü­zü­’n­de­ki Ayı­şı­ğı Va­di Ev­le­ri ve De­mir Ro­man­ce pro­je­le­rin­de yüz­de 10 in­di­rim yap­tık­la­rı­nı be­lirt­ti. De­mir, ye­ni pro­je­le­rin­de Arap ya­tı­rım­cı­ya özel ge­niş met­re­ka­re­li ko­nut­lar ta­sar­la­dık­la­rı­nı ifa­de et­ti. 2 ay ön­ce Ku­vey­t’­te dü­zen­le­nen baş­ka bir fua­ra ka­tı­lan şir­ket 10 mil­yon li­ra­lık sa­tış yap­mış­tı.


Emine Açar/Bugün


Geri Dön