Genel

Teknik Yapı, Tuzla'dan 1 milyar TL gelir bekliyor!

Emlak Konut Yatırım Ortaklığı'nın Aralık'ta satışa çıkardığı Tuzla 2. Etap 1. ve 2. bölge arsalarının ihalesini Teknik Yapı almıştı. Geçen hafta da imzalar atıldı. Umut Durbakayım'dan aldığım bilgilere göre, şu anda zemin etüdü ile uğraşılıyor

Emlak Konut Yatırım Ortaklığı'nın Aralık'ta satışa çıkardığı Tuzla 2. Etap 1. ve 2. bölge arsalarının ihalesini Teknik Yapı almıştı. Geçen hafta da imzalar atıldı. Umut Durbakayım'dan aldığım bilgilere göre, şu anda zemin etüdü ile uğraşılıyor. Temelle ilgili araştırma yapılıyor. Yılın son çeyreğine kadar proje satışa çıkacak. Ve Teknik Yapı buraya 5.500 konutluk bir şehir inşa edecek. Yüzde 80'i yeşil alana ayrılacak proje, ekonomik proje olacak aynı zamanda. Tam kesinleşmese de metrekare fiyatının 1.500 TL'den başlayacağı bilgisini veren Umut Bey, farklı ve daha önce hiç denenmemiş bir satış yöntemi uygulayacaklarım söyledi. Tamamen sürpriz yani. Kara, deniz ve hava ulaşımının merkezi olan Tuzla, markalı konutlann Kartal'dan sonraki ilk durağı olacak potansiyele sahip. Umut Bey, projede kreşten parkına, ticaret merkezinden okuluna kadar geniş sosyal alanların yer alacağım ve proje büyüklüğünün yaklaşık bir milyar TL olacağım öngördüklerini söylüyor. Umut Bey, Kartal'ın üç sene önceye kadar gerek yatırımcılar gerek konut talep edenler tarafından pek bilinmeyen bir bölge olduğunu hatırlatırken, 'Kartal Caddesi'ndeki kaliteli yaşamın örneklerine ev sahipliği yapan ve İstanbul'un yıldız adaylarından biri haline gelen bölge oldu. 201 l'de de Kartal gibi farklı bir bölgeye yatırım yaparak gündeme çıkarmak, yeni bir pilot bölge yaratmak istiyoruz. Hedefimizdeki yeni bölge de Tuzla olacak' diyor. Daha önce yaptığı 8 konut projesiyle Kartal'm gelişmesinde büyük bir rol oynayan Teknik Yapı, Aydınlı'nın gehşimine de öncülük yapacak gibi görünüyor.

Proje hakkında

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Tuzla 2. etap 1. bölge arsasının imzası 2 şžubat'ta atılmıştı. Teknik Yapı 1. bölge için, 480 müyon TL satış geliri açıklarken, bu miktarın yüzde 32'sini yani 153,6 milyon TL'sini pay vereceğini belirtmişti. 2. bölge için ise saüş gelirini 502 milyon TL olarak açıklayan Teknik Yapı, Emlak Konut'a vereceği pay da 163,9 milyon TL. 4458 nolu parselde bulunan konut, ticaret, özel spor, kreş, dini tesis ve park iman da bulunan arsalann biri 2.450 metrekare, diğeri 238.100 metrekare. Toplam arsa alam 300.456 metrekare, toplam inşaat alanı ise 435.985 metrekare. Teknik Yapı, Tuzla 2. etap 1. ve 2. bölgeden toplam 982 milyon TL gelir bekliyor. Emlak Konut'a ise 317,5 milyon TL pay vermeyi hedefliyor.

GYODER'in yeni başkanı Işık Gökkaya

Bu köşenin okurlan kimin başkan olacağım aylardır biliyorlar gerçi; GYODER'in 27 Ocak Perşembe günü yapılan 11. Olağan Genel Kurul toplanüsında 2011-2012 dönemi için derneğin yeni başkam Işık Gökkaya oldu. Özlem Gökçe derneğin Başkan Yardımcısı seçilirken, Feyzullah Yetgin ise yeni dönem saymam oldu. GYODER'in yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Işık Gökkaya (Y&Y GYO), Feyzullah Yetgin (çalık Gayrimenkul), Uğur Dumankaya (Dumankaya), Cansel Turgut Yazıcı (Eva Gayrimenkul Değerleme), Özlem Gökçe (Extensa), Korkut Ün (TSKB GYO), Mehmet Erktin (Tekf en), Cemal Onaran (Garanti Mortgage), Orhan Gündüz (Akfen GYO), Hakan Eren (Kiler GYO), M. Emre çamlıbel (Soyak).

Gayrimenkul sektörünün tüm alt segmentlerini kapsayan oluşturduklarını söyleyen Başkan Işık Gökkaya, 'GYODER olarak hedefimiz, sektörün büyümesini ve gelişmesini engelleyen KDV, alım-satım harcı, mütekabiliyet gibi problemlerle ilgili olarak alt komitelerle çalışmalar yapıp, hükümet nezdinde de fikirlerimizi, çalışmalarımızı iletmek olacak' diyor. Sektörün en önemli problemlerden biri olan mütekabiliyet sorununun çözülmesi, Türkiye'ye yabana sermaye girişinin artmasını sağlayacağım dile getiren Gökkaya, aynca mortgage kanununun gerçekleşmesi ve sisteminin tam anlamıyla işleyebilmesi için ikincil piyasaların kurulması için yoğun bir çalışma yapacaklarını söylüyor.

Işık Gökkaya hedeflerini şöyle sıralıyor:

- Diğer sektör kuruluşlan üe de birlik içinde bulunacağız. Örneğin, AYD (Alışveriş Yatinmcıları Demeği) ile borçlar kanunu düzenlemeleri için çalışmalar yapacağız. Dolayısıyla GYODER'in en büyük hedefi sektörün bütününü kucaklayabilecek bir yapı oluşturmaktır. Yönetim Kurulu da bu amaca yönelik seçildi.

- GYODER olarak düzenlediğimiz konferanslan, eğitim programlarım, çeyrek ve yıllık dönemlerde yayınladığımız raporlan sunmaya ve bu çalışmalara ek olarak yeni konut endeksi ile de sektörü veri açısından beslemeye de devam edeceğiz ki bu sektörümüzü için önemli konular arasında.

- GYODER'in markası haline gelen ve bu yıl 11. sini düzenleyeceğimiz Gayrimenkul Zirvesi ile bu yıl 3. kez yine zirvemizle birlikte düzenlenecek gayrimenkul fuarı İstanbul Restate ile yine sektörümüz için önemli bir buluşma gerçekleştireceğiz. Aynca Türkiye'nin büyük met-ropollerinde yatırımcı ile yerel yönetimleri bir araya getiren önemli bir girişim olan 'Gelişen Kentler Zirvesi' buluşmalarına da devam edeceğiz.

- Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarla gayrimenkul sektörüne değer katmaya çalıştık. Amacımız sadece İstanbul'da değil, Türkiye'ye yayılan bir GYODER oluşturmak. Önümüzdeki dönemde de mevcut projelerimizi daha da geliştirerek başarıyla devam ettirmeyi ve gayrimenkul sektörüne yeni etkinlikler kazandırmayı hedefliyoruz.
Hürriyet/Seda TABAK