Genel

Teknik Yapı, Tuzla'ya 1 milyar TL'lik proje yapacak!

Konut sektörünün 2011'de rotasında zorlu dönemler yaşanacağı öngörüsünde bulunan Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, konut satışlarında fiyat, faiz ve markanın yanında düşük aidatların b

Konut sektörünün 201 l'de rotasmda zorlu dönemler yaşanacağı öngörüsünde bulunan Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, konut satışlarında fiyat, faiz ve markanın yanında düşük aidatların belirleyici rol oynayacağını vurguladı. Gelecek yıl konut sektörünün önüne birçok engel çıkabileceğini ifade eden Durbakayım, bu engelleri cari açığın büyümesi, genel seçim ve uluslararası mali krizde çıkabilecek ikinci dalga olarak sıraladı. "Genel ekonomiyi ve ekonominin dinamosu olan gayrimenkul sektörünü doğrudan etkileyebilecek bu engeller, sektörümüzde genele yayılan bir durgunluk yaratacak gibi görünüyor. Ancak geçtiğimiz son üç yılda olduğu gibi yatırımlarına ara vermeden devam eden markalar, yeni projelerini pazara sunacaktır" açıklamasını yapan Durbakayım, gelecek yılı etkisi alüna alacak kısa vadeli daralmalann siyasi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak yaşanacağım söyledi.

Sıkıntılar yıl ortasında artabilir

Gayrimenkul sektöründeki sıkımının en fazla hissedileceği dönemin yıl ortasına denk düşeceğini öngören Durbakayım "Genel seçimler ile yaz tatilinin birleşmesi nedeniyle 2011 yılının üçüncü çeyreği, büyüme açısından eksi sonuçlar ortaya koyacakta. Ancak bu daralmanın, istikrarlı büyüyen ve kendini kabul ettirmiş inşaat firmalarının özellikle yılın ilk çeyreği ile yılın ikinci yarısından sonra devreye alacağı yeni projelerle pozitife döneceğini düşünüyorum" dedi.

"Son yıllarda rutin hale gelen yıllık ortalama 1500 yeni konut arzını 2011 yılında en az yüzde 30 artırarak 2000 yeni konutun temelini atmayı hedefliyoruz" diyen Umut Durbakayım, bu hedefe ulaşmak için arsa stoğunun bir kısmı için sözleşme imzalandığını açıkladı. Durbakayım, gündemdeki Tuzla ihalesinin sonuçlanmasıyla büyüme hedefinin yüzde 150'ye yükseltildiğini kaydetti.

Genel olarak Kartal, Samandıra'da, Tuzla ve Maltepe'de oluşturulacak arsa stoku üzerinde konut ve rezidans ağırlıklı projelere ağırlık verileceğim açıklayan Umut Durbakayım "Satın alma işlemini gerçekleştirdiğimiz arsaların ilki üzerinde yükselecek olan yeni projemizin aranı ise yılın ilk çeyreğinde yapmayı düşünüyoruz. Kartal'da arsa alımını tamamladığımız ve yaklaşık 500 konuttan oluşan projemizi mart veya nisan ayında hayata geçirmeyi düşünüyoruz."

"2011 'deki ikinci projemiz ise Aralık 2010'da birinci olduğumuz ve Tuzla'da yer alan toplam 300.566 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek. Bu projeyi, Emlak GYO ile yapacağımız hasılat paylaşım modeline bağlı kalarak gerçekleştireceğiz. Tuzla, markalı konutların Kartal'dan sonraki ilk durağı olacak bir potansiyele sahip. Ataşehir ve Kartal'da olduğu gibi Tuzla'da da değer yaratan projeler gerçekleştirmek için ilk adımı en kısa zamanda atacağız. Bu kapsamda Tuzla'nın konumuna uygun, ekonomik değerleri ön planda tutan yaklaşık 5.500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacağız. Projemizde kreşinden parkına, ticaret merkezinden okuluna kadar geniş bir sosyal alanlar yer alacak. Burada gerçekleştireceğimiz proje büyüklüğünün yaklaşık bir milyar TL büyüklüğünde olacağını öngörüyoruz" dedi.
Hürriyet