Genel

Tekstilcilerin de gross marketi oldu!

Öz-El Şirketler Grubu, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olan tekstil ve konfeksiyon aksesuarları ve makineleri gross marketini açtı.

Öz-El Şirketler Grubu, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olan tekstil ve konfeksiyon aksesuarları ve makineleri gross marketini açtı. Yenibosna'daki A-Plus'ın açılışında konuşan eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, "Dünya ile rekabet için gereken unsurlarından biri de fiyat. Fiyatın oluşumu, malzeme alım ve satımının ne kadar hızlı yapıldığıyla alakalı. Bu zincir içinde gross market fikri de rekabetin sağlanması açısından son derece önemli bir birliktelik" dedi.

Siparişler Türkiye'ye kayıyor
Sektörün Türkiye ihracatının yüzde 20'sini oluşturduğunu belirten Tüzmen, yatay ve dikey entegrasyonunu sağlayarak sektörün yoluna devam edeceğini kaydetti. Tüzmen, Türkiye'nin Avrupa'nın ilk önemli tedarikçisi olduğunu ve Avrupa'daki siparişlerin Türkiye'ye kaymaya başladığını belirterek, "Gross Market gibi Türkiye'nin rekabetçi unsurlarını ileriye götürecek çalışmalar son derece önemli" diye konuştu.

Yüzde 20 fiyat avantajı
Öz-El Şirketler Grubu Başkanı Kahraman Oztürk de, ara mal, yan sanayi ürünlerini bir arada sektöre sunmayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye'nin dünyadaki yerini tekstilde olduğu gibi yan sanayide de perçinleyeceklerini kaydeden Oztürk, "50'ye yakın firma elini taşın altına koyarak bir hayalin peşine takıldı. Amacımız üreticilere katma değeri yüksek mallarda fiyat ekonomisi sunarak tek fatura ile tek bir merkezden alım yapmalarını sağlamak" dedi. 2-3 ay içinde piyasayı belirlemeye başladıklarını belirten Oztürk, alışverişte en az yüzde 10-20 arasında fiyat avantajı sağlayarak rekabet gücünü artırdıklarını söyledi. Oztürk, 3 aylık deneme süresinde 7 milyon TL ciroya ulaştıklarını kaydetti.

4 ilde dahaaçanz
■ Ekinci marketinin tekstilin yoğun olduğu şehirlerden izmir'de olacağını belirten Öztürk, daha sonra sırasıyla Ankara, Bursa, Gaziantep'te açacaklannı, önümüzdeki yıl Anadolu yakasında da bir gross market daha açacaklannı bildirdi. Oztürk, üreticilerin 4 ay vade ile alım yapabileceğini belirterek, 118 bin çeşit ürün bulunan gross markette firmaların fiyatlarını kendilerinin belirlediğini kaydetti. Markette düğme, tele, fermuar gibi tekstil aksesuarları, makineleri, büro malzemeleri, kırtasiye ve sarf malzemelerinin yer aldığını ve iş güvenliği ve elektronik ürünlerinin olması yönünde de talepler geldiğini belirten Öztüık, bu taleplere göre ürünleri artırma yoluna gideceklerini söyledi.
Bugün