16 / 05 / 2024

Telegramın yeni güncellemesinde bomba özellik! Gerçek zamanlı mesaj çevirisi geliyor

Telegramın yeni güncellemesinde bomba özellik! Gerçek zamanlı mesaj çevirisi geliyor

Bu, Telegram'ın 2023'te aldığı ilk büyük güncellemeydi ve firma şimdiden bir sonraki güncelleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.



Telegram, 2023'ün ilk büyük güncellemesini 3 Şubat'ta kullanıma sundu ve birkaç önemli özellik ekledi. Uygulamanın aldığı son büyük güncelleme geçen yıl Aralık ayındaydı. Bununla birlikte, en son güncellemelerden bazıları yalnızca Telegram Premium kullanıcıları için mevcuttur, bunların arasında tüm sohbeti gerçek zamanlı olarak çevirme seçeneği de vardır. Çeviri düğmesi, kişisel sohbetler, gruplar ve kanallar da dahil olmak üzere herhangi bir yabancı dil dizisinin en üstünde yer alır. Kullanıcılar hangi dillere çevrileceğini seçebilir veya seçenekler menüsünden çubuğu gizleyebilir.

Tüm kullanıcılar için mevcut olan güncellemeler arasında, Telegram uygulaması tarafından ağ kullanımının ayrıntılı bir dökümünü görme seçeneği de bulunuyor. Sosyal medya platformunun resmi sitesinde yer alan bir gönderide , "Wi-Fi ve mobil veriler için ayrıntılı pasta grafiklerle Telegram tarafından ne kadar veri
 kullanıldığını görebilir ve otomatik indirme ayarlarınızı veri planınıza uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz."

Kullanıcılar, en son Telegram güncellemesiyle gelen herhangi bir medyanın otomatik kaydetme özelliğini de kontrol edebilir. “Medyanın boyutuna, türüne ve hangi sohbetten alındığına bağlı olarak galerinize otomatik olarak ne zaman kaydedileceğini kontrol edebilirsiniz. Bu menü artık istisnaları da desteklemektedir,
 bu nedenle yalnızca tam olarak istediğinizi kaydedebilirsiniz," yazı okundu.

Telegramın yeni güncellemesinde bomba özellik! Gerçek zamanlı mesaj çevirisi geliyor

Bu özellik, yöneticilerin "grup üyelerinin fotoğraflar, sesli veya görüntülü mesajlar gibi 9 farklı medya türü göndermesine izin verilip verilmeyeceğini seçmelerine" olanak tanıyan "Granüler Medya İzinleri" adlı başka bir özellik tarafından desteklenir. Yalnızca medya grupları oluşturmak için metin mesajlarını da devre dışı bırakabilirler.” Ayrıca, düzenli yönetici müdahalesi olmaksızın "yalnızca sesli notlar veya yalnızca bilgi yarışması iletişimi" sağlar.


Geri Dön