02 / 10 / 2024

Temapark ihalesinin 2. oturumuna Mesa&Kantur-Akdaş 'tan 405.2 milyon liralık teklif!

Temapark ihalesinin 2. oturumuna Mesa&Kantur-Akdaş 'tan 405.2 milyon liralık teklif!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihaleye çıkarılan Halkalı-Atakent özel proje alanı ile doğa ve eğlence parkı inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işinin ikinci ve son oturumu yapıldı.




Halkalı Temapark ihalesinin ikinci oturumu yapıldı
Temapark ihalesinde en yüksek teklifi Mesa&Kantur-Akdaş verdi

13 Aralık 2010
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihaleye çıkarılan Halkalı-Atakent özel proje alanı ile doğa ve eğlence parkı inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işinin ikinci ve son oturumu yapıldı. Üç firmanın katıldığı ihalede Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı 405 milyon 275 bin liralık œarsa karşılığı idare payı geliri ile 1 milyar 885 milyon liralık œteklif edilen arsa satış karşılığı satış toplam geliri ile en yüksek teklifi verdi. İhaleye katılan firmalardan Günal İnşaat-Doğu İnşaat iş ortaklığı 336 milyon lira, Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat iş ortaklığı ise 351 milyon 500 bin lira œarsa karşılığı idare payı geliri önerdi.

TOKİ"nin  Ankara  Bilkent"te bulunan merkez binasında yapılan ikinci oturuma katılan firmalardan, ilk oturumda yapılan en yüksek teklifin üzerinde sözlü teklifte bulunmaları istendi. Sözlü tekliflerin ardından her üç firma da nihai yazılı tekliflerini hazırlayarak  TOKİ  İhale Komisyonu"na sundu.

İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu, katılımcıların huzurunda teklif zarflarını açarak verilen yazılı teklifleri okudu. İkinci oturumda verilen teklifler şunlar:

Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı;
arsa satışı karşılığı idare payı geliri olarak 405 milyon 275 bin lira,
teklif edilen arsa satış karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 885 milyon lira,
arsa satışı karşılığı idare payı gelir oranı olarak % 21.50 önerdi.

Günal İnşaat-Doğu İnşaat iş ortaklığı;
arsa satışı karşılığı idare payı geliri olarak 336 milyon lira,
teklif edilen arsa satış karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 400 milyon lira,
arsa satışı karşılığı idare payı gelir oranı olarak %24 önerdi.

Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat iş ortaklığı ise;
arsa satışı karşılığı idare payı geliri olarak 351 milyon 500 bin lira,
teklif edilen arsa satış karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 850 milyon lira,
arsa satışı karşılığı idare payı gelir oranı olarak %19 önerdi.

Temapark yapımı için öngördüğü arazi toplam 1 milyon 429 bin metrekare büyüklüğünde. Arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılacak. Arazinin doğa ve eğlence parkı alanı olarak ayrılan bölümü dışındaki alanlara, lüks konut ve iş merkezleri inşa edilecek.

Basında yer alan diğer haberler:

Temapark'ta karar zamanı  
2007 yılından bu yana ihale sürecinde olan 1 milyon 500 metrekare alanlı Atakent doğa ve eğlence parkı alanına İstanbul"un çehresini etkileyecek bir proje gerçekleştirmek isteyen TOKİ, gerçekleştirdiği ihalede rekor rakamlara imza atarken milyonlar havada uçuştu. Üç firmanın katıldığı ihalede arsaya Mesa Mesken-Kantur-Akdaş İş Ortaklığı 405 milyon 275 bin TL teklif ederken arsa üzerinde 1 milyar 885 milyon TL"lik proje geliştireceğini taahhüt etti.
İhaleye katılan firmalardan Günal İnşaat-Doğu İnşaat İş Ortaklığı ise arsaya 336 milyon TL teklif ederken arsadan elde etmeyi hedeflediği ciroyu olarak 1 milyar 400 milyon TL olarak belirledi. Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat İş Ortaklığı ise kuruma aktaracağı rakamı 351 milyon 500 bin TL"de olarak belirlerken arsa üzerinde 1 milyar 850 milyon TL"lik proje geliştirmeyi teklif etti.
2007 yılından bu yana ihale sürecinde olan park alanına TOKİ İstanbul"un çehresini etkileyecek bir proje gerçekleştirmek istiyordu. Bunun için daha önce ihaleye çıkarılmasına rağmen gerek imar planlarından gerekse diğer etkenlerden dolayı gerçekleşemeyen park için ihaleler peş peşe geldi. Son ihalede rakamı katlayan TOKİ, Mesa Mesken"in"de aralarında bulunduğu konsorsiyumun teklifi hakkında son kararını önümüzdeki günlerde verecek.
Yaşam merkezi planlanıyor
Projede kentsel servis alanında kalan alanlar için rezidans, ticaret merkezi ve konut yapma imkanının olduğunu belirten yetkililer özel proje olarak değerlendirilecek bölümlerde ise rekreasyon alanı, turizm, ticaret, avm, ofis, konut, residence, fuar alanı, gösteri alanı, kültür merkezi, oyun alanı, restoran ve eğlence sosyal alanların kurulabileceğini belirtiyor.
Dev projelerin yanı başında
Atakent Mahallesi"nde yer alan söz konusu arazinin çevresinde Sinpaş GYO"nun Bosphorus City ve İstanbul Sarayları gibi projelerinin yanı sıra Artaş İnşaat"ta Atakent projelerini gerçekleştiriyor. Halkalı"nın yanı sıra Başakşehir ve Isparkule gibi bölgelere de hitap etmesi planlanan Tema Park Projesi Ağaoğlu Grubu tarafından Başakşehir Ayazma"da gerçekleştirilen My World Europe"de komşu olacak. Burada Ağaoğlu 3 bin 100 konut projesi gerçekleştiriyor.
Tema Parkı"nın etki alanına giren ve son dönemde dikkat çeken bir başka proje ise Soyak tarafından gerçekleştirilen Soyak Park Aparts Projesi. Satışa çıkan bu projede de 2 bin 200 konut yer alıyor.

 

Temapark"ta 405 milyon lirayla Mesa ve Kantur-Akdaş öne çıktı

TOPLU Konut İdaresi"nin (TOKİ) Halkalı-Atakent özel proje alanı ile doğa ve eğlence parkı ˜Temapark"ın ihalesinde ikinci ve son oturumu dün yapıldı. İlk oturumda verdiği yüksek teklifle öne çıkan Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı bu oturumda da 405 milyon 275 bin liralık arsa karşılığı idare payı geliri ve 1 milyar 885 milyon liralık teklif edilen arsa satış karşılığı satış toplam geliriyle en yüksek teklifi verdi. Toplam 1 milyon 429 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılacak. Arazinin doğa ve eğlence parkı olarak ayrılan bölümü dışındaki alanlara, lüks konut ve iş merkezleri inşa edilecek.

İhalede 3 firma yarıştı

TOKİ"nin Ankara Bilkent"te bulunan merkez binasında yapılan ikinci oturuma katılan firmalardan, ilk oturumda yapılan en yüksek teklifin üzerinde sözlü teklifte bulunmaları istendi. Sözlü tekliflerin ardından her üç firma da nihai yazılı tekliflerini hazırlayarak TOKİ İhale Komisyonu"na sundu. İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu, katılımcıların huzurunda teklif zarflarını açarak verilen yazılı teklifleri okudu. Buna göre Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı, idare payı geliri olarak 405 milyon 275 bin lira, satış toplam geliri olarak 1 milyar 885 milyon lira, idare payı gelir oranı olarak yüzde 21.50 önerdi. Günal İnşaat-Doğu İnşaat iş ortaklığı, idare payı geliri olarak 336 milyon lira, satış toplam geliri olarak 1 milyar 400 milyon lira,  idare payı gelir oranı olarak yüzde 24 önerdi.  Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat iş ortaklığı ise idare payı geliri olarak 351 milyon 500 bin lira, satış toplam geliri olarak 1 milyar 850 milyon lira,  idare payı gelir oranı olarak yüzde 19 önerdi. 3"ncü kez ihaleye çıktı.  
Hürriyet

Temapark'ı, Mesa ortaklığı aldı

İstanbul Halkalı'daki doğa ve eğlence parkı Temapark'ı, hasılat paylaşımı karşılığı Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş ortaklığı inşa edecek.

Arsanın sahibi TOKİ'nin hasılattan pay karşılığı Temapark yapımı ihalesinde en yüksek teklifi Mesa Mesken, Kantur ve Akdaş iş ortaklığı verdi. Ortaklık TOKİ'ye 1 milyar 885 liralık hasılat elde etmeyi ve bunun yüzde 21,5'ine denk düşen 405 milyon 275 bin lira vermeyi taahhüt etti. Temapark arazisi 1 milyon 429 bin metrekare. Arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılacak. Bunun dışında kalan alana ise nitelikli konut ve ticari üniteler inşa edilecek. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, TOKİ'ye 405 milyon liranın yüzde 40'ını peşin, kalan kısmı ise 5 yılda ödeyeceklerini söyledi. 500 bin metrekarelik alanda, fuar, ticaret, eğlence ve konut yapacaklarını belirten Boysanoğlu, İnanlar ve Six Flags firmalarıyla görüştüklerini kaydetti.
ZAMAN

Temaparka Mesa grubu 1.8 milyar TL önerdi

TOKİ, Halkalı Temapark ihalesinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Halkalı Atakent özel proje alanı ile doğa ve eğlence parkı inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde en yüksek teklifi Mesa&Kantur Akdaş verdi. Üç firmanın katıldığı ihalede Mesa Mesken ve Kantur Akdaş iş ortaklığı 405 milyon 275 bin liralık 'idare payı geliri' ile 1 milyar 885 milyon liralık toplam satış geliri teklif etti.

1.4 milyon metrekare

ihalede Günal İnşaat Doğu İnşaat iş ortaklığı 336 milyon lira, Artaş İnşaat Öztaş İnşaat iş ortaklığı ise 351 milyon 500 bin lira 'arsa karşılığı idare payı geliri' önerdi. Doğa ve eğlence parkı 'Temapark'ın yapımı için öngörülen arazi 1 milyon 429 bin metrekare büyüklüğünde.

Temaparka Mesa grubu 1.8 milyar TL önerdi

TOKİ, Halkalı Temapark ihalesinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Halkalı Atakent özel proje alanı ile doğa ve eğlence parkı inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde en yüksek teklifi Mesa&Kantur Akdaş verdi. Üç firmanın katıldığı ihalede Mesa Mesken ve Kantur Akdaş iş ortaklığı 405 milyon 275 bin liralık 'idare payı geliri' ile 1 milyar 885 milyon liralık toplam satış geliri teklif etti.

1.4 milyon metrekare

ihalede Günal İnşaat Doğu İnşaat iş ortaklığı 336 milyon lira, Artaş İnşaat Öztaş İnşaat iş ortaklığı ise 351 milyon 500 bin lira 'arsa karşılığı idare payı geliri' önerdi. Doğa ve eğlence parkı 'Temapark'ın yapımı için öngörülen arazi 1 milyon 429 bin metrekare büyüklüğünde.

Bugün

 

 

 

 


Geri Dön