29 / 04 / 2024

Temapark'tan Altın Boynuz'a turizm cilası!

Temapark'tan Altın Boynuz'a turizm cilası!

İstanbul'un bir dönem en hareketli yerlerinden olan Haliç (Altın Boynuz) eski canlı günlerine dönüyor. Bölge, proje aşamasındaki Temapark, kültür merkezi ve otellerle Boğaz'a rakip olacak



İstanbul'un bir dönem çekim merkezi durumundaki Altın Boynuz (Golden Horn) olarak adlandırılan Haliç, eski hareketli günlerine geri dönmeye hazırlanıyor. Eyül ayında açılan Hilton Oteli'nin ardından çok sayıda yerli yatırımcı bölgeye yöneliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Belediyesi'nin çalışmalarıyla Eyüp, Sütlüce ve Kağıthane'yi kapsayan bölgeye yeni yatırımlar geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeşilpınar'da bölgeyi turizmde çekim merkezi haline getirecek Temapark için çalışıyor. Temapark'ın içerisinde 4 ve 5 yıldızlı oteller ile Londra'nın turistik merkezi durumundaki, London Eye adı verilen turistik dönme dolap da yer alıyor. Proje ile İstanbul, Haliç'ten izlenebilecek.

Ödüllü kültür merkezi

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, bölgeyi yurtdışında yeniden gündeme getirecek bir başka projenin ise Eyüp Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi olduğunu kaydetti. 15 milyon TL yatırımla yapımı devam eden ve Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat'ın çizdiği proje ile kültür merkezi, Barselona gibi dünyadaki benzerleriyle yarışacak. Kavuncu, 2012 Mart'ta açılacak kültür merkezinin daha açılmadan en iyi mimari ödülünü aldığını kaydetti. Bölgede halen tasarım aşamasında olan bir başka proje ise eskiden Karadeniz'e kömür taşıyan dekonvil hattı ile günübirlik geziler düzenlenmesi olacak.

YouTube'da bölgeyi tanıtıyor

Bölgeyi tanıtan bir video hazırlatarak YouTube'a yükleyen Babaoğlu, Altın Boynuz'un yurtdışındaki tanıtımını da üstleniyor. Babaoğlu, planlama aşamasındaki bir başka projelerinin ise bölgeye gelen turistleri otobüslerle trafiğe sokmadan Sütlüce'den Eminönü'ne oradan da Sultanahmet'e taşımak olduğunu söyledi.

Lehman ortaklığı olmadı kendini Haliç'e adadı

Hilton otel zincirini Sütlüce'de otel açmaya ikna eden Amplio Group'un patronu Alaeddin Babaoğlu, küresel kriz sonrasında planlarını değiştirerek kendini bölgenin gelişimine adadı. 2008 Eylül'de ABD'de küresel krizi tetikleyen Lehman Brothers ile Türkiye'de 20 otel açmak için anlaşma masasında olan Babaoğlu, finans devinin batması sonrasında yatırım planlarını yeniledi. Kendini Haliç'in gelişimine adayan Babaoğlu, 210 odalı Hilton Gardin Inn Oteli'yle ilk adımı attı. Babaoğlu, bölgede başka yatırımları olacağını da söyledi. Sütlüce'deki Hilton'un Garden Inn markası ile konforu hedeflediklerini belirten Babaoğlu, odalardaki yatakların ABD'de özel olarak üretildiğini anlattı. Farklı hizmetlerin verileceği otelde, isteyen misafirler çamaşırlarını özel makinelerde kendileri yıkayabilecek.

Dilek Taş / SABAH


Geri Dön