14 / 05 / 2024

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..



TEMASSIZ KART ÖZELLİĞİ NEDİR?

Temassız özelliği olan kredi kartları ile belirli bir tutara kadar POS'unuzun kart okuyucundan işlem yapmaya gerek kalmadan temassız özelliği olan kartları okuyucuya yaklaştırarak hızlı ödeme yapılmasını sağlayan POS Terminaline bağlı çalışan cihazlardır.

TEMASSIZ KART NASIL KULLANILIYOR?

Temassız Ödeme Nasıl Yapılır? Temassız ödeme işlemi; temassız kredi kartı ve temassız POS cihazı ile kart cihaza yaklaştırarak yapılır. Bu sayede ödeme işlemi, kart şifresi girmeye gerek kalmadan en hızlı şekilde gerçekleştirilir.

TEMASSIZ KART RİSKLİ Mİ?

Kartlarınızda bulunan çipler gibi POS cihazları ve uygulamaları da kart ve işlem bilgilerinin korunması için uluslararası güvenlik standartlarına uygun üretilmektedir. İşlem anında kart POS'a yaklaştırılarak okutulurken kart bilgilerinizin çalınma riski yoktur.

TEMASSIZ BANKA KARTI NE İŞE YARAR?

Temassız ödeme, kart ya da cep telefonunu POS cihazına fiziksel olarak temas ettirmeden gerekli miktarın satıcı kasasına aktarılmasına olanak tanıyor ve satın alma işleminin bu sayede hem hızlı hem de güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

TEMASSIZ EN FAZLA KAÇ PARA ÇEKER?

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkân sunan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 750 TL'ye çıkartıldı. 750 TL üzerindeki işlemler ise şifreli olarak yapılabilecek.

KARTLARIN TEMASSIZ ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

Hali hazırda kredi kartınızda temassız özellik varsa da bankanızın en yakın şubesine giderek kredi kartınızın temassız özelliğini iptal edebilirsiniz. Ayrıca bankanızın mobil uygulamasından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bankalara göre değişse bile bu işlem kart ayarları kısmındana rahatça kapatılabiliyor.

Depremzede öğrencilere burs imkanı!
Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yüklendi! 
Oppo Find N2 Flip’in tanıtım tarihi belli oldu! 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön