28 / 04 / 2024

Temel Bulut: Arsa sorunu TOKİ'nin işi!

Temel Bulut: Arsa sorunu TOKİ'nin işi!

Konut üretiminde ciddi problemin arsa stoku olduğunu belirten BULUT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, öncelikle kentsel dönüşümle yeni alanlar açılıp projelerin özel sektöre devredilebileceğini söyledi....



BULUT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, modern yapıların şehir dışına kayması gerektiğini, ancak kentsel dönüşümle şehir içine doğru büyümelerin de sağlanabileceğini belirterek "Şehir içindeki büyümelerin en kısa zamanda olması gerekir. Bunu da kesinlikle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yapmalı projeleri hazırlamalı ve özel sektöre vermeli" dedi.

Gazeteniz Sözcü'nün sorularını cevaplandıran Temel Bulut, inşaat sektörünün en önemli sorunların biri olan arsa stoku ve çevre düzenlemesi konularında çarpıa bilgiler verdi.

Sosyal yatırım yapsın!

Konutta TOKİ'nin atağım başarılı bulduklarının altım çizen Temel Bulut, TOKİ'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerin çok yerinde ve yüksek basarı sağlamış çalışmalar olduğunu, ancak bundan soma bu işi bırakıp arsa ve proje üretmesi ve daha çok sosyal yatırımlar yapmasının daha uygun olacağım söyledi. Bulut, "TOKİ artık şehit aileleri, fakir ve özürlü aileleri, okul, hastane, camii ve yurt gibi binalar yapmalı" dedi.

İhtiyaç çok fazla
Kentsel dönüşüm denilince ilk akla gelen kurumun  TOKİ  olduğunu dile getiren Bulut, "Kentsel dönüşümün içinde TOKİ mutlaka olmalı aksi takdirde başarılı olunmaz. TOKİ böyle bir projeye dahil edilirse vatandaşa, yerini kat karşılığı (aynı mahallede aynı dairesini) sağlam, modern, çağdaş bir planlamayla kısa zamanda bitirilip teslim edilebilir. Bir mahalle üç ila beş yıl içinde tamamen bitirilebilir" diye konuştu.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de mevcut talebin çok altında konut üretildiğine vurgu yapan Temel Bulut, "Konut açığı artışıyla birlikte konut fiyatları tavan yapacak. 2012 den sonra konut ihtiyacını karşılayamayacağız, önümüzdeki beş yılda 4 milyon konuta ihtiyaç var. Türkiye 2013'te bunun ancak 3 milyonunu karşılayacak, bir milyona yakın konut ihtiyacı olacak" ifadelerini kullandı.

Halk semtinde otursun
TEMEL Bulut, "TOKİ çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde yeşil alan, otopark, yolar ve kavşak çalışması yapılmalı. Arsalar üretip bunu özel sektöre kat karşılığı vererek vatandaşın semtinde komşularıyla yaşamasını sağlamalı" dedi
Sözcü/Sedat Yılmaz

 


Geri Dön