30 / 04 / 2024

Temel Karamollaoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Temel Karamollaoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu.



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın “Ülkemiz şahlanış dönemine giriyor” sözlerini değerlendiren Karamollaoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul soruşturması açılmasıyla ilgili konuştu.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:  

“Kanal İstanbul israfın zirvesidir, bunu herkes böyle bilsin. Bu tip konuları ‘devlet projesidir' diye takdim etmek doğru değil. Devlet projesi, herkesin ittifak ettiği konular olur. Yani siz öyle stratejik karar alırsınız ki, Türkiye'nin güvenliği ile ilgilidir, bu devlet projesi haline gelir. Bu bile yanlış olabilir. Yani şu anda bizim devletin atacağı birtakım adımlarla ilgili sıkıntılarımız var; S-400'ler mi, F-35'ler mi? Buna siz devlet projesi diyebilirsiniz ama yanlışsa da yanlıştır. Kanal İstanbul'un ise bununla alakası yok. Kanal İstanbul doğrudan doğruya ranta dayalı bir proje.”

“KANAL İSTANBUL'UN ETRAFINDAKİ ARSALAR ŞİMDİDEN PARSELLENMİŞ”

Karamollaoğlu, “Ne olmuş da şimdi değişmiş? Herkesin iddiası var; Kanal İstanbul'un etrafındaki arsaların büyük bir kısmı şimdiden parsellenmiş. Belli çevreler tarafından alınmış. Bu ne demektir? Yarın burada bir rant doğacak demektir. Kanal İstanbul'un başka hiçbir özelliği yok. Ne demek ‘devlet projesi'? Bugüne kadar Kanal İstanbul'suz geldik, ne kaybettik? Bundan sonra Kanal İstanbul olunca ne kazanacağız? Onun için bunlar sadece kanaatime göre gerekli olmayan sözler. Boş laf diyeceğim de hadi o kadar ileriye gitmeyeyim… Hakikaten lüzumsuz ifadeler bunlar. Ben sayın Ekrem İmamoğlu'nun söylediklerini mantıklı buluyorum” dedi. 

“KANAL İSTANBUL'U SADECE BİR RANT PROJESİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Kanal İstanbul'un şehre bir katkısı olmayacağını, tam aksine nüfusun artmasına neden olacağına dikkat çeken Karamollaoğlu, “İstanbul bölgesinde nüfusun yoğunlaşması bize bir katkı sağlamayacak ki… Ne lüzum var buna? Ne ihtiyaç var? Onun için ben Kanal İstanbul'u sadece ve sadece bir rant projesi olarak görüyorum” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul'a yer verilmedi!

Sibel Özdemir'den Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesinden vazgeçilmesi söz konusu değil!


Geri Dön