14 / 11 / 2024

Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel vizesi olarak da bilinen temel üstü ruhsatı, inşaatın yapılacağı yerin belediyesinden gerekli belgeler ve bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte temel üstü ruhsatı dilekçesi örneği..




Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel vizesi olarak da bilinen temel üstü ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınan belgeler arasında yer alıyor. 


Temel üstü ruhsatının alınabilmesi için de tabi ilk olarak yapı ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Ruhsat tarihinden 2 yıl içerisinde temel üstü ruhsatı da alınabiliyor.


İmar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, 2 yıl içinde temel vizesi alınmamış yapılarda yapı ruhsatı geçerliliğini yitirmiş oluyor. Bu nedenle yapı ruhsatının 5 yıl geçmediyse yenilenmesi; 5 yılın geçmesi halinde ise yeni bir yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Temel üstü ruhsatı için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunuyor. Temel üstü ruhsatı dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Temel üstü ruhsatı dilekçesi


T.C

.......... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü


TEMEL ÜSTÜ BİLDİRGESİ

YAPININ MAHALLESİ  / KÖYÜ :   

CADDE VEYA SOKAK : 

ADA : 

PARSEL :

YAPI RUHSATI TARİHİ VE NOSU :

YAPIYA BAŞLAMA TARİHİ :    

     

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNE

Yukarıda adresi yazılı yerde yapmakta olduğum yapı zemin kat döşeme düzeyine gelmiş bulunmaktadır. Bu nedenle gerekli kontrollerin yaptırılarak temel üstü ruhsatının verilmesi hususunu arz ederim.


Adres:

Adı Soyadı:



Temel üstü ruhsatı nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön