28 / 04 / 2024

TEM'in iki şeridi İstanbul yönüne doğru trafiğe açıldı!

TEM'in iki şeridi İstanbul yönüne doğru trafiğe açıldı!

İzmit - Gebze arasında oluşan trafik yoğunluğunun, Ramazan Bayramı dönüşünde tekrar yaşanmaması için, TEM'in iki şeridi İstanbul yönüne doğru trafiğe açıldı.



Yol güzergâhında Karayolları ve trafik ekiplerinin kontrollerinin ardından, saat 12.30’dan itibaren, Güney şerit ters istikamette kullanılmaya başlandı. Emniyet açısından TEM yolunun her iki yönündeki servis ve park alanları kapatıldı. 


Şerit farkı yaşandı 


İstanbul yönüne açılan Güney şeridindeki ilk araç kafilesi trafik eskortları eşliğinde ilerledi. Öğleden sonra TEM Otoyolu’nda ve D-100 Karayolu’nda yoğunluk kendini göstermeye başladı. 


Akşam saatlerinde TEM’in Kuzey şeridinde yoğunluk nedeniyle trafik ağır ilerlerken, dönüşe özel ilk kez açılan Güney şeridini tercih edenler daha rahat yollarına devam etti. Yetkililer, sürücülerin yeni uygulamadan yeterince bilgi sahibi olmamaları nedeniyle, Güney şeridini tercih etmemelerinden dolayı bu yoğunluğun yaşandığıni ifade ettiler. 


TEM’in Güney şeridi bugün saat 12.00’ye kadar İstanbul yönünde trafiğe açık kalacak. İzmit yönüne giden araçlar ise TEM’e sokulmayıp, Gebze’den itibaren D-100 ve Yalova Bursa yolu olarak da bilinen E-130 Karayolu’na yönlendirildi. Uygulamadan haberi olmayan sürücüler şaşkınlık yaşadı. Gebze’den İzmit’e gelmek için TEM’i kullanmak isteyen sürücüler yolları karıştırdı. Sürücülere trafik ekipleri yardımcı olup yön gösterirken, olası kazalara karşı da ambulans ve 


MURAT KAZANASMAZ TWITTER'DA UYARDI: 


- Araç sayısı fazla, fakat hem dikkatsiz sürücüler hem de bayramda trafiğe katılan acemi sürücülerin sebep olduğu kazalar trafiği artırıyor. 


- Dönüşler önümüzdeki 5 gün içinde kademeli olarak yapılacağı için ekstra bir yoğunluk yaşanmayacak gibi. Bu akşam kısmi bir yoğunluk olabilir. 


- Yollar boş, lütfen hız limitlerine bağlı kalın. Geride bıraktığınız, sizleri bekleyen insanlar olduğunu unutmayın. Hayatınız 5 saniye değişmesin. itfaiye ekipleri hazır bekletildi. 


Feribotlarda kuyruk çilesi 


BAYRAM tatilini Ege ve Akdeniz’de geçirip dün dönüşe geçen tatilciler yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale’de bayramın son gününde arabalı vapur ve feribotlarla İstanbul’a gitmek isteyen tatilciler uzun süre beklemek zorunda kaldı. Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ yetkilileri, arife gününden itibaren yaklaşık 45 bin araç taşıdıklarını, bu rakamın 70 bini bulmasının beklendiğini bildirdiler. Yalova’da Topçular-Eskihisar Feribot İskelesi’nde yoğunluk oldu. Bayramın ikinci günü Topçular İskelesi’nden 12 bin aracın geçiş yaptığını belirten yetkililer, bu sayının bayramın son gününde 25 bine ulaşmasının beklendiğini açıkladılar.


Gündem



Geri Dön