29 / 04 / 2024

Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı!

Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı!

Aydın-Denizli Otoyolu'nda trafiğe açılan Kuyucak-Denizli etabında otoyolu kullanmaya başladı. Proje kapsamında şu an için 80 kilometrelik etap kullanılıyor.



Aydın-Denizli Otoyolu'nda ilk etabının hizmete alınacağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ege Bölgesi'nin iki önemli ili Aydın ve Denizli arasında ulaşımı kolaylaştıracak otoyolun 80 kilometrelik ilk etabı tamamlandı. Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı!

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı ile Dalama üzerinden Yenipazar'a ve Büyük Menderes Nehri'nin güney alanından Denizli Kocabaş'a kadar giden 140 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Denizli Kocabaş arasındaki bölümü trafiğe açıldı.

Sürücüler, 80 kilometrelik etapta Kuyucak, Sarayköy, Buharkent, Kumkısık, Pamukkale ve Kocabaş'tan otoyola giriş çıkış gerçekleştirebilecek. "Erişime kontrollü kara yolu" olarak trafiğe açılan bu kesime, hayvanlar, yayalar, motorsuz araçlar, iş makineleri, lastik tekerlekli traktörler ve bisikletlerin girmesi yasak kapsamında tutuldu. Otoyolda mecburi asgari hız 40 kilometre/saat, azami hız ise 140 kilometre/saat olarak belirlendi.

Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı!

Aydın Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Aydın arasındaki etabının da tamamlanmasıyla 2 il arasında yaklaşık 2 saatlik ulaşım süresinin yaklaşık 1 saat 10 dakikaya düşmesi bekleniyor.

23 kilometre de bağlantı yolu ve 140 kilometre ana yoldan oluşan otoyolda, 19 viyadük, 19 köprülü kavşak, 100 köprü, 74 alt geçit ve 5 otoyol hizmet tesisi yer alacak.

Çalışmaların devam ettiği Kuyucak-Aydın etabının 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı!

SÜRÜCÜLER YOLU KULLANMAYA BAŞLADI

Bugün trafiğe açılan Kuyucak-Denizli otoyolu etabını sürücüler kullanmaya başladı.

Denizli'den gelen Evren Kaya, yolu kullanıp kullanmamak arasında tereddütte kaldıklarını ifade ederek "Ama yine de otoyola girdik. Güzel olmuş, ellerine sağlık herkesin." diye ifade etti.

Mustafa Turhan ise "İlk defa kullandım. Denizli'den Aydın'a gidiyorum. Çok güzel olmuş" diye belirtti. Turhan, diğer kısımlar da açılmasını umduğunu belirterek, "Nazilli-Aydın trafiğine girmemiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Ayhan Bircan da Denizli'den İzmir'e gittiğini ifade ederek "Yola diyecek bir şey yok. Harika bir şey. Yapılan hizmet kötü olabilir mi? Çok memnunuz. Devamlı da kullanacağız." dedi.

Emekli maaşları düşecek mi, yükselecek mi? Cumhurbaşkanlığı 2024 Programı'nda açıklandı! Emekliler dikkat! 

TOKİ'den bu ile yeni konut ve dükkanlar geliyor! İhalesi 14 Kasım'da!

Otomobilde 'en'ler belli oldu! En çok satış yapan ilk üçte Fiat, Renault ve Toyota var!


Geri Dön