Kent Haberleri

Temmuz 2023 e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanın hesabına 3 bin 571 TL yatacak!

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli olarak gerçekleştiriliyor. İhtiyaç sahibi ailelere verilen para yardımına ilişkin ayrıntılar merak ediliyor. Peki, SED yardımına ne kadar zam geldi? Ödemeler ne kadar oldu? İşte detaylar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması sonrasında, SED yardımı ödemelerinin, memur maaşı zamları kadar zamlanacağı ifade edildi

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden yararlanan binlerce vatandaş, SED ödemelerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması sonrasında, SED yardımı ödemelerinin, memur maaşı zamları kadar zamlanacağı ifade edildi.

 

SED YARDIMI NE KADAR OLDU?

SED ödemelerinde çocuk başına gerçekleştirilen ekonomik destek tutarı ortalama 3.038 TL olarak hesaplara yatıyor. Koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması ise 3.644 TL'den 4.853 TL arasında yer alıyordu.

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları amacı ile gerçekleştirilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında yükseltildiğinin altını çizdi.

Bu kapsamda; 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile yeni zam oranı ile beraber3 bin 571 lira ödeme alacak.

Peki, SED yardım oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

SED YARDIMI ZAM ORANI YÜZDE KAÇ?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri, memur aylıklarına gerçekleştirilen yüzde 17,55 zam oranında yükseldi.

BAKAN GÖKTAŞ MÜJDEYİ VERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için gerçekleştirdiğimiz SED ödemelerini memur maaş zammı oranında yükselterek hesaplara toplam 584.118.187 TL aktardık" şeklinde konuştu.

 

Çocuk politikalarının temelinde aile bütünlüğünün muhafaza edilmesi ve çocuğun aile ortamında sağlıklı bir birey olarak yetiştirilmesi olduğuna vurgu yapan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu amaçla ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini söyledi. Aile bütünlüğünü muhafaza etmek ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına büyük önem verdiklerini belirten Bakan Göktaş, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını aktardı.

SED YARDIMI ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

Tüm emeklilere müjde! Resmen açıklandı! Temmuz 2023 zamlı maaş tablosu tek tek belli oldu!  

Seyyanen zamda flaş gelişme! Temmuz 2023 seyyanen zam için son durum ne?