16 / 05 / 2024

Teos bölgesindeki arazi İngilizlere satılacak!

Teos bölgesindeki arazi İngilizlere satılacak!

Belediye, Seferihisar'da tarihi kalıntıların bulunduğu Teos bölgesindeki arazisini İngilizlere satıyor CHP'liler satışın iptali için imza topluyor. Belediye Başkanı Nişancı SİT kurulunun onayını bekliyor



Seferihisar'da,"Tanrılar şehri" olarak adlandırılan Teos bölgesindeki belediyeye ait arazinin, İngilizlere satılacağı iddia edildi. CHP'liler satışın iptali için kampanya başlattı.

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Koray Acaroğlu, İngilizlere 20 milyon YTL bedelle satılmak istenen arazinin, birinci derece SİT alanı olduğunu söyledi. Bölgenin turizme kazandırılmasından yana olduklarını ifade eden Acaroğlu, "Ancak tarihi yok etmeden, tarihe sahip çıkarak turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kampanyaya CHP  İzmir  milletvekilleri Türkan Miçooğulları ve Yılmaz Kaya da imza atarak destek verdi. Miçooğlulları şöyle dedi:
"Teos İon kentlerinden bir tanesi ve Seferihisar'ın, turizmden hak ettiği gerçek payı almadığı da ortadadır. Ancak bunun için mantık, hiç bir zaman (sat, kurtul) olmamalıdır. Tarihle kimse oynamasın. Uyarıyorum, burayı kimse satmaya kalkmasın."

Başkan: Kurul izin verirse
ANAVATANLI Belediye Başkanı Hamit Nişancı ise 400 bin metrekarelik tarla halinde olan arazinin yapılan terklerle 220 bin metrekareye düştüğünü ve koruma amaçlı imar planı hazırlandığını belirterek şöyle dedi:
"Planda bu bölgeye turistik tesis yapılması öngörülüyor. Ancak şu an ortada somut bir şey yok. Halen Müze Müdürü'nün başkanlığında SİT kurulu üyeleri bölgede çalışıyor. Eğer onlar 'tesisin yapılmasında sakınca yoktur' diye onay verirse ihaleye çıkacağız. CHP'liler politika yapıyor. 80'li yıllarda köprüyü sattırmam zihniyetiyle aynı."
milliyet


Geri Dön