22 / 05 / 2024

Tepe İnşaat Ankara'ya antik kent agorasını getirdi!

Tepe İnşaat Ankara'ya antik kent agorasını getirdi!

Tepe Prime, antik kentlilerin buluşma noktası olan meydan kültürünü bugüne uyarlayan  ve Ankaralıların çağdaş agorası (antik tdönemde alışveriş noktaları) olma iddiasıyla hareket edilen bir proje



Tepe Prime, antik kentlilerin buluşma noktası olan meydan kültürünü bugüne uyarlayan  ve Ankaralıların çağdaş agorası (antik tdönemde alışveriş noktaları) olma iddiasıyla hareket edilen bir proje. Tepe İnşaat'ın bu projesi diğer yandan başkent Ankara'ya çevreci yaklaşım ve kallı bina özellikleriyle de farklı bir karakter kazandıracak gibi görünüyor.
Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Geliştirme Koordinatörü Hayal Olcay, tasarımı mimar Ali Osman Öztürk tarafından yapılan projedeki meydan kültürü ögesinin taşıdığı öneme dikkat çekti.
Olcay, şöyle konuştu: "Tepe Prime, çevresinde yer alan tüm kurumların bölgesel merkezi olmasını hedefliyor. Bunu yaparken de antik kentten çağdaş kente uzanan agora fikrinden hareket ettik. İş hayatının keyfe dönüştüğü bir yaşam merkezi yarattık. Alışılagelen kapalı alışveriş merkezleri yerine günlük ihtiyaçların karşılandığı, yemek ve eğlence mekânlarının açık havada buluştuğu bir meydan hayal ettik. Ankaraya genel olarak baktığımızda burada İstanbuldaki gibi farklı damak tatlarını ve eğlence anlayışını bünyesinde barındıran, açık havada şık bir atmosfer içinde konumlanmış mekânlar bulunmuyor. Biz de Tepe İnşaat olarak Ankarada hem nitelikli ofisleriyle dikkat çeken, aynı zamanda da kentliler için bir buluşma noktası olacak farklı bir konseptte bir proje geliştirdik."
Tepe Prime, birbirinden bağımsız 10, 18 ve 19 katlı üç bloktan oluşuyor. Projede 218 ofis, gerektiğinde konut olarak da kullanılabilen 100 business stüdyo ve 37 dükkân bulunuyor. 


Geri Dön