29 / 04 / 2024

Tepe İnşaat'ın İstanbul'daki yatırımları 750 milyon TL'ye çıktı!

Tepe İnşaat'ın İstanbul'daki yatırımları 750 milyon TL'ye çıktı!

Tepe İnşaatın İstanbul Maltepe'de hayata geçirdikleri 609 konutluk Narlife projesi ile birlikte İstanbul'daki yatırımları 750 milyon TL'ye ulaştı. Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, projedeki inşaatın yüzde 70'i tamamlandığını söyledi..



Ankara merkezli Tepe İnşaat'ın İstanbul'daki yatırımlarının miktarı 750 milyon TL'ye çıktı. Tepe İnşaat'ın İstanbul'daki en son projesi olan Narlife için Refika BirgülTe işbirliği yaparak hazırladığı "Narlı Tarifler"kitabının tanıtım toplantısında konuşan Tepe İnşaat Genel Müdürü Atilla Kemal Oğuz, yurtdışında taahhüt işlerine, yurtiçinde ise yatırım projelerine odaklandıklarını söyledi. 


Oğuz, İstanbul Maltepe'de 230 milyon TL'ye hayata geçirdikleri 609 konutluk Narlife projesiyle İstanbul'daki yatırımlarının 750 milyon TL'ye ulaştığını aktardı. Projede inşaatın yüzde 70'ni tamamladıklarını belirten Oğuz şöyle konuştu: "Narlife projemizde satışlar yüzde 60'a ulaştı. Daire fiyatlarının 203 bin TL ile 975 bin TL arasında değiştiği projemiz LEED Çevre Dostu Değerleme Sistemi'ne aday." İstanbul'da yeni projeler için arsa arayışlarını sürdürdüklerini aktaran Oğuz, Ankara'da Çayyolu bölgesinde 900 kontluk yeni bir proje yapmak için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yurtdışında ise 300 milyon dolarlık tahhüt işi yaptıklarını anlatan Oğuz, "Şu anda 8'i Türkmenistan'da 3'ü Rusya'da olmak üzere 11 projemiz sürüyor. 

Türkmenistan'da değirmen ve makarna paketleme tesisi ile buğday depolama siloları yaparken, Rusya'da ise Şişecam için düzcam fabrikası ile Bursalı Coşkunöz şirketi için fabrika kuruyoruz" dedi. 

Yabancı ucuzun yanında yaşanabilir şehir istiyor Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında hala mevzuat yönünde sıkıntılar bulunduğuna işaret eden Oğuz şunları söyledi: "Oturma süreleri çok kısa. Ayrıca yaşanabilir kentler yaratmalıyız. 


Dünyada yaşanabilir şehirler arasında Türkiye'den hiç şehir yok. Konut alıcısı ucuzun yanında konfor gibi farklı segmentlere bakıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin ucuzun yanında şehrin konforu anlamında farklı şeyler sunması gerekiyor. Toplu taşıma konusunda daha yolun başındayız. İstanbul ikinci bir New York ancak bu mücevheri sunmak ayrı bir konu. Belki 10 yıl sonra daha iyi bir nokta gelebilir." ABD Merkez Bankası FED'in kararlarının Türkiye'de makro ekonomi üzerinde olduğu kadar gayrimenkul sektörü üzerinde de etkili olacağını kaydeden Oğuz, "Türkiye'de hem kentsel dönüşüm yapılacak hemde artan nüfus ve konut açığı nedeniyle yılda 400-500 bin konut üretilmesi gerekiyor. Dolayısıyla biz inşaatçılar hiçbir zaman işsiz kalmayacağız" yorumunu yaptı. 


Dünya


Geri Dön