28 / 04 / 2024

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi yeniden ayağa ayakta!

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi yeniden ayağa ayakta!

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristlerce yakılan ve kullanılamaz hale getirilen Ziya Gökalp Müzesi, yeniden ayağa kaldırıldı. 



Diyarbakır'da gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristler tarafından yıkılan ve kullanılamaz hale gelen Ziya Gökalp Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında imzalanan protokolle restore edildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, TÜRSAB sponsorluğunda 1 milyon 814 bin lira harcanarak 2016 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanan müze binası, teşhir için son teknoloji ile donatılmış şekilde Bakanlığa teslim edildi.

Bakanlık tarafından eserlerin teşhiri için oluşturulan birçok eserin bulunduğu müzede Ziya Gökalp'in yangından kurtarılan bazı şahsi eşyaları ve bal mumu heykeli yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından teşhir ve tanzim için 1 milyon 490 bin lira harcanan müze, ziyaretçilere açıldı.

Müzeyi ziyaret eden vatandaşlardan Suna Kaymak, "Ziya Gökalp Müzesi ciddi bir yıkım geçirmişti. Şu anki halini gördüğümde bir vatandaş olarak çok mutlu oldum. Aslına göre tekrar restore edilmiş" açıklamasında bulundu.


Geri Dön