02 / 05 / 2024

Tesettür otelleri, sektördeki konumlarını güçlendiriyor!

Tesettür otelleri, sektördeki konumlarını güçlendiriyor!

Geçen Ramazan ayı ve bayramında yüzde 100e varan dolulukla çalışan Antalyadaki tesettür otelleri, turizm sektörü içindeki konumlarını giderek güçlendiriyor



Antalya'da kadın ve erkekler için ayrı plaj ve havuzları olan tesislerin yatak kapasitesi 5 bin 500'e ulaştı.

Ramazan ayında teravih namazı için camiye ücretsiz servis başlatan, herşey dahil sepetini muhafazakr turiste uygun ürün ve hizmetlerle genişleten bu otellerin, kendilerine özel Türk ve yabancı müşteri kitlesi bulunuyor.

EN BÜYÜK OTEL KUMLUCADA

Türkiyede muhafazakar kesime hitap eden tesettür otellerin ilki, 1996da Didimde açılan Caprice Otel oldu. Aradan geçen yıllarda Ege kıyılarından Akdeniz kıyılarına kadar yayılan bu oteller, Antalyada en çok Alanyada gelişme gösterdi. Antalya ve ilçelerinde, kadın ve erkekler için ayrı havuz bulunduran otellerin toplam yatak kapasitesi 5 bin 500e yaklaştı.

Kumlucadaki Şah Inn Paradise, 1400 yatakla başı çekerken, Alanyadaki Bera Otel de 1068 yatağı ile tesettür turizminin önde gelen tesislerinden birini oluşturuyor. Bu konseptte hizmet veren Alanyadaki Alaiye Adin Beachin de 700 yatağı bulunuyor. Bu tesislerin dışında, Alanyada Tuğra Suit, Club Samira, Hamitoğlu Otel ve Demirtaş Huzur Otel ile Manavgattaki Yeşilöz Otel, Kaştaki Marinem Patara Resort ve Kemerdeki Belvü Resort Otel de muhafazakr tatilcileri ağırlıyor.

Alanyada geçen yaz 30 milyon euroluk yatırımla Alaiye Adin Beach Oteli tesettür turizmine kazandıran Alaiye Otellerinin Genel Müdürü Selim Soylu, 2012de 10 bin konuğa hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

TÜRKLER KALIYOR

Konuklarını mutaassıp yaşam felsefesine sahip insanlar olarak tanımlayan Soylu, şöyle dedi:

"Otelimizde alkol yok. Kadın ve erkek havuzlarımız da ayrı. Dolayısıyla, bu konsepti kabul eden her kesime hitap ediyoruz. Müşterilerimiz ağırlıklı olarak Türk misafirlerden oluşuyor. Otelimize daha çok iç pazar müşterisi ve mutaassıp gurbetçi aileler geliyor. Ortadoğu ülkelerinden de 1-2 odaya konuk alıyoruz. Ancak bu istatistik oluşturmuyor. İngiltere ve Rusyadan Müslümanlar da tatil için bize geliyor."

FİYATLAR YÜKSEK

Fiyatların diğer otellere göre daha yüksek olduğunu anlatan Soylu, bunun gerekçesini de, "Çünkü operasyon maliyetlerimiz yüksek. Bizim gibi konsept otellerde sahil, havuz, servis, SPA, fitness ve personel hizmetlerinin iki katını vermek zorundasınız. Konsept sattığımız için, gayet tabii bir fark oluyor" diye açıkladı.
Radikal/Teoman ERİŞ


Geri Dön