Tesis Yönetimi Çalıştayı 28-29 Kasım'da!
Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile talepler tam olarak karşılanamıyor. Sektör ilgilileri konuyla ilgili taleplerini bir çalıştay düzenleyerek anlatacak.
Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile talepler tam olarak karşılanamıyor. Sektör ilgilileri konuyla ilgili taleplerini anlatacak.
Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı, Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri, Üniversite Eğitmeni ve Mahkeme Bilirkişisi olan Nihat Dönmez, taleplerin iletilmesi amacıyla bir çalıştay kurulacağını açıkladı.
Değerli Sektör İlgilileri;
Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, yürürlüğe girdiği 1965 yılından bu yana 10’dan fazla kanun ve kararname ile değişikliğe uğramış olmasına rağmen, günümüz sosyo-ekonomik yapısına cevap vermekten uzak olmakla eleştirilmektedir.
Yapılan bu kadar değişikliğe rağmen taleplerin karşılanamayışının sebebi, biz sektör ilgililerinin taleplerini bürokrat ve hukuk yetkililerine bir birliktelik üzerinden iletmemiş olmasından kaynaklanmaktadır.
Nihayet mevzuata ilişkin hükümler içeren kanun ve kanunlar üzerinde yapılacak değişiklikleri taleplerimiz doğrultusunda yetkililere iletebilecek bir imkan bulmuş durumdayız:
Sektörümüz iştigali dolayısı ile ilgili en yüksek yürütme organı Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sn. Murat Kurum'un yüksek yönlendirmeleri ile, Emlak Konut İdaresi Genel Müdürlüğünde yaptığımız görüşmede; Türkiye genelinde 57 ilde temsilciliği bulunan ve benzerlerinin 4 katı kadar üyeye sahip olan bir derneğin (TRKTYD) de desteği ile, sektörün hukuki-mali-idari-sosyal yapısalı ve mevzuat yetersizliği konusunda bir raporun bakanlığa sunulmasına ve bir çalıştay ile bu raporun oluşturulması konusunda karara varılmıştır.
Bu tamamen sivil hatta kişisel bir sektör emektarı çabası olarak görülmelidir. Kişisel bir organizasyon yeteneği olmadığı için, TRKTYD’den arşiv ve KEY TOURIZM SOLUTION firmasından organizasyon desteği ile ilk çalıştay 28-29 Kasım 2020 tarihlerinde Ankara, Kızılcahamam’da pandemini yeni normal şartlarının elverdiği sayıda katılımla yapılacaktır. Organizasyon firması yetkilisi Alparslan Yıldız 0 (532) 433 64 75.
Bu çalıştay, bir konferans, seminer, bilgi-alışverişi, eğitim, vb. amaçlı olmayıp, tamamen sektör saha gerçeklerinin mevzuatta karşılığının oluşması amacıyla sektör ilgililerinin taleplerinin bir çatı altında potalanıp, çalıştay notları adı altında oluşturulacak bir kitap ve bu kitabın özeti olan bir raporun yetkili yürütme organı üzerinden yasama organına sunulacak sürece dahil olmayı amaçlamaktadır.
Talep edeceğimiz düzenlenmelerin hukuk veya mali mevzuat veya standartlar kaygısı ve uyum yasama organının yetkisinde olduğundan, bizler bu çalıştayda bu kaygıdan uzak bir çaba içinde olacağız, çalıştayı 4 üniversitede Site Yönetimleri sertifika Programları eğitmeni olan, ticari kaygısız ben (Nihat Dönmez) ve yardımcı bazı arkadaşlarımca yönetilecektir.
Tüm katılımcılara “Çalıştay Katılım Sertifikası” verilecektir. Çalıştaya katılmak için ilgili organizasyon firması üzerinden akredite olunması gerekmektedir. Çalıştay sonrası yayınlanacak “Çalıştay Katılım ve Notları” kitabı için tüm katılımcıların azami iki A-4 sayfası “talep-ilgili kanun metni-beklenti” içerikli katkı belgesi talep etmekteyiz: [email protected]
Bu kitap talebe göre sınırlı (ön talep şartlarını yerine getirenler kadar) sayıda ve özel numaralı kopya ile basılacak ve talep edilmesi halinde katılımcılara, kendi imzalı belgelerinin de içinde bulunduğu bu kitap ücreti karşılığında, 25 Kasım 2020 tarihine kadar ücreti, organizasyon firmasına ödenmişse (145 TL/Adet) edinilebilecektir.
Çalıştay programı en kısa sürede ilgililere iletilecektir.
NihatDönmez/Site Yönetimleri SEM Eğitmeni