21 / 05 / 2024

TESKİ'den Tekirdağ'a 30 ayda 30 proje!

TESKİ'den Tekirdağ'a 30 ayda 30 proje!

Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent hazırlamak için çalışan TESKİ, Başkan Kadir Albayrak önderliğinde çevreyi koruyarak çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.



Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent hazırlamak için çalışan TESKİ, Başkan Kadir Albayrak önderliğinde çevreyi koruyarak çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.


Kurulduğu günden bu yana 30 ayda 30 dev projeyi hayata geçiren Tekirdağ Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), Tekirdağ Biiyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın önderliğinde, Dr.Şafak Başa'nın başında bulunduğu genel müdürlüğe bağlı daire başkanlıkları, ilçe şube müdürlükleri ve tüm personeliyle, Tekirdağ'ın 11 ilçesine, sağlıklı ve kaliteli içme suyunu götürmekte, kanalizasyon şebekeleri ve atıksu arıtma tesisleriyle çevreyi koruyarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir kent hazırlamak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. 


'Suyumuz vizyonumuzdur' 

2017 yılını da yatırım yılı ilan eden TESKİ, yapmış olduğu çalışmalar sayesinde Tekirdağ'ı sağlıklı içme suyuna kavuşturdu. TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, 'Suyumuz Vizyonumuzdur' ilkesiyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun verilerine göre Tekirdağ son dört yılda içme suyu kalitesini önemli ölçüde artırdı. Düzenli analizlerle "kimyasal uygunsuzluk oranlan" 2013 yılında yüzde 5.1, 2014 yılında yüzde 3.77, 2015 yılında yüzde 4.12 iken 2016 yılında bu oran yüzde 2.13 değerine düşürüldü. Mikrobiyolojik uygunsuzluk oranları da 2013 yılında yüzde 28.06, 2014 yılında yüzde 24.52, 2015 yılında yüzde 14.03 iken 2016 yılında yüzde 3.9'a indirildi. 


Altyapı yenileniyor 

Arıtma tesislerine önem veren TESKİ, işlevini yerine getiremez durumda olanları hem yemlenmekte hem de kapasitelerini artırmaktadır. Bir yandan mevcut tesislerin revizyonu sağlanırken bir yandan da yeni atıksu arıtma tesislerinin inşaatları devam etmektedir. DSİ tarafından yapılan Malkara, Hayrabolu, Muratlı ve Saray Atıksu Arıtma Tesisleri işletmeye alınmıştır. Ayrıca Çorlu ve Çerkezköy Atıksu Arıtma tesislerinde sona gelinmiş olup, TESKİ tarafından yapılan Süleymanpaşa İlçesi Batı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı da hızla devam etmektedir. 


2017 yılında bu tesisler de işletmeye alınacaktır. Ayrıca kentin çeşitli bölgelerinde fosseptiklerden kurtulmak için kanalizasyon ve arıtma tesisi proje çalışmalarına başlanmış ve önemli bir kısmı 2017 yılı yatırım programına alınmıştır. Yatırımcı bir kuruluş olan TESKİ her geçen gün altyapı çalışmalarına yenilerini eklemektedir.


Milliyet Trakya


Geri Dön