02 / 05 / 2024

Tevfik Özdemir: Mobilyacılar, modern bir sanayi sitesi istiyor!

Tevfik Özdemir: Mobilyacılar, modern bir sanayi sitesi istiyor!

İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, kalifiye işgücü sıkıntısının çözülmesi ve modern bir sanayi sitesi kurulması halinde İzmir'in sektörde lider şehirler arasına gireceğini söyledi...





İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, kalifiye işgücü sıkıntısının çözülmesi ve modern bir sanayi sitesi kurulması halinde İzmir'in sektörde lider şehirler arasına gireceğini söyledi.


İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, sektörde yaşanan gelişmeler ve yapılması gereken yeni yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 


İzmir'de mobilyacılık sektörünün taliplerini anlatan Özdemir, kentin mobilyacılıkta gelişmesi için atılması gereken adımları tek tek anlattı. Türkiye'de mobilyacılığın lokomotif sektörler arasında yer aldığını söyleyen Özdemir, "Ekonomide yaşanacak en küçük sıkıntılar mobilya sektöründe hemen etkisini gösterebilir. Bizim sektörümüz yıllık 2 milyar dolar ihracat hacmine sahip.  İzmir  eskiden sektörün öncülüğünü yapan bir şehirdi. Ama son dönemde maalesef pazarı Kayseri,  Ankara  ve İnegöl'e kaptırdı. 

Bu durumda bizim de kendimizi geliştiremediğimiz için suçumuz olabilir. İhracatta yaşanılan sıkıntılar ve yanlışlar müşterileri başka pazarlar aramaya itti" dedi. 


İzmir'in konumu itibariyle birçok avantaja sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, "Kayseri'de 10 milyon metrekarelik sanayi alanı var. Türkiye'nin en büyük serbest bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi orada. İnegöl bir ilçe ama Belediyesi, ticaret odası, sanayi odası ve mobilyacılar odası birleşip bir platform kurmuşlar. Bütünlük içinde ve birlikte çalışıyorlar. 

Bizim ise limanımız yanı başımızda. Her türlü ulaşımımız var ama bir bütünlük yapmamız lazım. Büyükşehir belediye başkanımızdan elimizden tutup bizi yönlendirmesini bekliyoruz" 


SEKTÖR YÜKSELİŞE GEÇECEK 


İzmir'e mutlaka ulaşımı kolay, güvenlikli ve teknolojik bir sanayi sitesi kazandırılması gerektiğini söyleyen Özdemir, "Sanayi sitesinin yanı sıra kalifiye iş gücündeki sorunlar da çözülmeli. 


Lojistik desteğin de sağlanması ile sektör rahatlar. Şu anda küçük mobilya imalatçılarının bulunduğu Karabağlar ve Buca sınırlarında kalan sanayi kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildi. Buradaki küçük esnaf sıkışmış kalmış durumda ve arkadaşlarımız ne yapacağını bilmiyor. Artık bize en kısa zamanda bir yer göstermeliler. Biz yurt dışı iş gezileri ve fuar ziyaretlerinde İtalya, Almanya, Çin ve İspanya'ya gittik. Oradaki siteleri, ticaret odalarını ve kalkınma ajanslarını gezdik. 


Üyelerimizin ufkunu açmaya çalıştık. İŞKUR ile ortaklaşa çalışmalar yaparak, öğrenci ve kalifiye eleman yetiştirmeye çalışıyoruz. İzmir'in yeni fuar alanı yapıldığında da inşallah sektörümüz büyük bir yükselişe geçecek" diye konuştu. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön