29 / 04 / 2024

Karabağlar mobilyacıları sanayi sitesi istiyor!

Karabağlar mobilyacıları sanayi sitesi istiyor!

İzmir Mobilyacılar ye Marangozlar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, Karabağlar'da mobilyacılar için güvenli, disiplinli ve sağlıklı bir ortam istediklerini belirterek kentsel dönüşüm alanında kendileri için bir sanayi sitesi beklediklerini söyledi.



İzmir Mobilyacılar ye Marangozlar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, ihracatlarının çoğunluğunu İran, Irak ve Libya gibi ülkelerin oluşturduğunu belirterek, 'Bu ülkelerde karışıklık olması bizim mobilya ihracatımızı da etkiledi. Elimizdeki siparişler bekliyor. Bu ülkeler bizim ihracatımızın % 80'nini oluşturuyor. Bu ülkelerde daha çok müşterimiz var. 

Dolayısıyla satışlarımızda durgunluk var' dedi. 

İzmir'de zincir mobilya mağazalarının açılmasının söylendiği gibi küçük esnafı çok etkilemediğini belirten Özdemir, 'Herkesin müşteri potansiyeli farklı. IKEA gibi mağazaların olması mobilya sektörünü çok baltalamadı' dedi. 

'Belli bir sanayi bölgemiz yok' En büyük sorunlarının sanayi sitelerinin olmaması olduğunu vurgulayan Özdemir, 'Belli bir sanayi bölgemiz yok. Göçebe gibi yaşıyoruz. Zamanında mobilyacılar Karabağlar'a yerleştiği için karabağlar biliniyor fakat çalıştığımız yerlerde disiplin yok, güvenlik yok, ortam sağlıksız, kaçak atölyeler ve ruhsatsız binalar var. Sanayi sitesi olmak için 4 yıldır çaba sarf ediyoruz. Karabağlar'da 2 milyon metrekarelik bir kentsel dönüşüm alanı var. Biz de içine bizim için bir sanayi sitesi yapılmasını istiyoruz' diye konuştu. 

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: 'Satışlar açısından 2014 yılı iyi geçmiyor. Son 2 aydır esnafımız büyük sıkıntı yaşadı. 

Çekler yasasının değişmesi de bizi çok etkiledi. Her ne kadar düğün sezonu gelmiş olsa da satışlarımızda belirgin bir artış yok. Satışlarımızda durgunluk var. 

Dünyadaki gergin ortam ve vatandaşın alım gücünün düşük olması ve çekler yasasının değişmesi bizi çok etkiledi' 


Haber Ekspresi


Geri Dön