Genel

THBB: Türkiye'deki betonların kalitesi ve miktarı yükseldi!

Türkiye ’de kullanılan hazır betonda kalitenin yükseltilmesi konusunda yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Türkiye Hazır Beton Birliği'nden (THBB) yapılan açıklamaya göre, beton kullanımında oran ve dayanıklılık sınıfı yükseldi

Türkiye 'de kullanılan hazır betonda kalitenin yükseltilmesi konusunda yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Türkiye Hazır Beton Birliği'nden (THBB) yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında bir önce yıla göre beton kullanımında oran ve dayanıklılık sınıfı yükseldi.
THBB 'nin   düzenlediği anket sonuçlarına göre 2009 'da 66 milyon 430   bin metreküp olan hazır beton üretimi 2010 yılında 79   milyon 680 bin metreküpe yükselirken, beton dayanım sınıflarında ise olumlu gelişmeler yaşandı. Birliğin tavsiye ettiği minimum dayanım sınıfı olan C30 ve üstü dayanım sınıfındaki betonların kullanım oranı 2009 yılında yüzde 34 iken bu oran 2010 yılında   yüzde 39.33 'e çıktı. Böylece C30 dayanım sınıfındaki betonların kullanım oranı,   yüzde 38.45 'de kalan C25 dayanım sınıfını geçerek bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Bu verilere göre yapılarda   kullanılan en düşük C30 dayanım sınıfında beton kullanılması için uzun yıllardır çalışan THBB 'nin mesajı nın belli bir kesime ulaştığı ortaya çıktı.