Kripto Paralar

Thodex vurgununda flaş gelişme! Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili duruşma yine ertelendi!

Arnavutluk'ta 30 Ağustos 2022 tarihinde gözaltına alınan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade süreci ile ilgili duruşması 14 Kasım tarihine ertelendi.Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili olarak Elbasan Asliye Mahkemesinde yapılan duruşmayı, hakim Elis Dine yönetti

Arnavutluk'ta 30 Ağustos 2022 tarihinde gözaltına alınan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade süreci ile ilgili duruşması 14 Kasım tarihine ertelendi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili olarak Elbasan Asliye Mahkemesinde yapılan duruşmayı, hakim Elis Dine yönetti.

Duruşma sonrasında gazetecilere önemli açıklamalar yapan Elis Dine, Özer’in avukatının iki talepte bulunduğunu, bu taleplerden ilkinin bazı yazılı kararların tercümesi, diğerinin ise Faruk Fatih Özer'in başka bir davada yargılanıp yargılanmadığı konusu ile ilgili Türk savcılığından daha fazla bilgi alınması olduğunu belirtti.

Söz konusu taleplerden ilkinin duruşma esnasında gerçekleştiği söyleyen Dine, 2. talebin de reddedildiğini, çünkü Türk makamlarının güvenlik tedbirinin belirlenmesine ilişkin kararı ve iade dosyasının tamamını getirdiğini dile getirdi. 

Elis Dine yaptığı açıklamada duruşmanın bugün gerçekleştiğini fakat yeniden ertelendiğini ve bir sonraki duruşmanın ayın 14’ünde yapılacağını söyledi. Duruşmanın aranan ve gözaltında bulunan Faruk Fatih Özer’in avukatının, şahsımın hakim olarak uzaklaştırılması ve nihai sonuçların hazırlanması için zaman talep etmesi sebebiyle ertelendiğini söyleyen Elis Dine uzaklaştırmanın iki talebin mahkeme tarafından kanuna dayalı olmadıkları değerlendirilerek kabul edilmemesinden dolayı talep edildiğini söyledi.

1 Kasım tarihinde yapılan son duruşma, savunma tarafının dosyaları incelemek için tekrar süre talep etmesi sebebiyle bugüne ertelendiğini söylemişti. Daha önceki duruşmalar 6 ve 21 Ekim tarihlerinde yapılmıştı.

30 AĞUSTOS TARİHİNDE ARNAVUTLUK’TA YAKALANMIŞTI

Elbasan Başsavcılığı, tutukluluğu süren Özer’in Türkiye’ye iade edilmesini istiyor.

Kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos tarihinde Arnavutluk’ta yakalanmıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi, 2 Eylül tarihinde Faruk Fatih Özer hakkında tutukluluğun devamına karar vermişti. Söz konusu bu karar, 14 Eylül tarihinde Özer’in avukatları tarafından temyize götürülmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi ise 20 Eylül tarihinde Özer’in tutukluluk kararını onaylamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk’taki mahkeme süreçten sonra Özer’in Türkiye’ye iade edileceğini duyurmuştu.

Adalet Bakanlığı'ndan, 'Thodex' CEO'su hakkında açıklama

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakim karşısında

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!