06 / 07 / 2024

Thomas Cook 5 otelini İspanyol Iberostara sattı!

Thomas Cook 5 otelini İspanyol Iberostara sattı!

Mali kriz içindeki Thomas Cook, en büyük destinasyonu İspanyadaki 5 otelini İspanyol otel zinciri Iberostara sattı. İşletmesinin Thomas Cookta kalacağı bildirilen tesislerin satışından toplam 72.2 milyon euro gelir elde edileceği belirtildi



Avrupa seyahat pazarında mali krize giren ve geçtiğimiz haftalarda bankalarla kredi sorunları yaşayan Thomas Cook grubu, varlık satışına başlayacağını bildirmişti.

Grubun İspanyan ın Mayorka bölgesinde mülkiyetini elinde bulundurduğu Hoteles y Clubs de Vacaciones (HCV) markasının 3 tesisi İspanyol otel zinciri Iberostarın Iberostar Hoteles Y Apartamentos (IBS) şirketine satıldı. Ayrıca grubun Endülüs bölgesinde elinde bulundurduğu iki otel ve bir golf tesisi de Iberostara devredildi. Satış sonrasında söz konusu tesislerin işletmelerinin Thomas Cookta kalacağı açıklandı.

Mayorkadaki Royal Cristina, Royal Cupido, Royal Playa de Palma ve Endülüsteki Novo Sancti Petri das Royal Andalus, Andalucia Playa otelleri ile Novo Sancti Petri golf tesisinin Iberostara satışından Thomas Cookun eline toplam 72 .2 milyon euro geçecek. Böylece grubun borcunda 94 .6 milyon euro azalma olacağı belirtiliyor.
Milliyet


Geri Dön