09 / 05 / 2024

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 



Alınan ödüle dair açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, iklim krizinin havacılık sektöründe büyük zorlukları beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, "Türk Hava Yolları, gönüllü karbon dengeleme platformu CO2mission, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımı, uçak içi sürdürülebilir ürünler ile uyguladığı atık yönetimi ve yolcularına sunduğu sürdürülebilir seyahat deneyimiyle ön planda yer almakta" dedi.

THY'nın 3 yıl içerisinde, dijitalleşme anlamında dünyanın ilk üç hava yolundan biri olmayı stratejik hedeflerinden biri olarak belirlediğine dikkat çeken Bolat, "Şirketimiz, '2050 Yılında Karbon Nötr Hava Yolu' olma taahhüdü kapsamında iklim değişikliği ile mücadele planlarına dahil ettiği ve 2022 senesi itibari ile başladığı Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF-Sustainable Aviation Fuel) kullanımını 2023 yılında ilave hatlar ekleyerek yaygınlaştırmıştır" diye kadetti.

THY bir ödül daha aldı! THY En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu oldu!

Bolat, 2008 yılından bu yana karbon ayak izini en aza indirmek için 100'den fazla operasyonel optimizasyon projesi sürdüren şirketin, 2022 yılında 57 bin 581 ton yakıt tasarrufu sağlayarak 181 bin 379 ton sera gazı salımının önüne geçtiği bilgisini aktardı.

WORLD FINANCE ÖDÜLLERİ DETAYLARI

Dünya finans ve iş çevrelerince önemli bir referans olarak görülen World Finance Sürdürülebilirlik Ödülleri, sürdürülebilirliğin ekonomik,çevresel ve sosyal alandaki üç boyutunda en iyi uygulama örneklerine sahip kuruluşlara sunuluyor.

Küresel bankacılık, finans ile sermaye sektörleri konusunda değerlendirme, makale, yorum ve haberlere yönelik derlemeleri kapsayan World Finance, 2008 senesinden bu zamana farklı piyasalarda, alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile ülkelerin en iyi kurumlarını belirlemeyi planlıyor.

Emeklilere son dakika müjdesi! En düşük emekli aylığı 10 bin TL mi olacak?

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Güncel brent petrol fiyatı ne oldu? 4 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı 


Geri Dön