03 / 07 / 2024

THY, Elazığ'da anaokulu inşa ediyor!

THY, Elazığ'da anaokulu inşa ediyor!

Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli kabin memurları ve pilotların kurduğu İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, anaokulu projesi için yardımseverlerin desteklerini bekliyor.



Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli kabin memurları ve pilotların kurduğu İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Elazığ depreminin ardından hayata geçirmek istedikleri anaokulu projesi için yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; derneğin yaptığı açıklamada, ocak ayında Elazığ'da meydana gelen deprem, binlerce insanın hem bugününü hem de geleceğini etkilerken en çok da çocukların hayalleri için yıkıcı oldu.

Türkiye'nin Elazığ için birlik olduğunu gören dernekteki uçuş ekipleri, kendilerine farklı bir iyilik yolu çizerek Elazığ'da bir anaokulu inşa ediyor. 23 Nisan'da açılması planlanan prefabrik anaokulu pandemi koşulları nedeniyle biraz gecikmeye uğrasa da yakında bağışçıların desteğiyle tamamlanarak çocuklar için eğitim yuvasına dönüşecek.

Yaklaşık 700 metrekare alan üzerinde inşa edilen anaokulunun beş dersliği, yemekhanesi ve açık-kapalı oyun alanları bulunacak. Günde 200 öğrencinin eğitim görebileceği okulda sınıflara ve meyve ağaçlarına hayatını kaybeden havacılık çalışanlarının isimleri konulacak. Bu durumda havacılığı sevdirecek oyunlar, etkinlikler ve eğitimler de gerçekleşecek. 

- "Çocukların hayallerini canlandırabilmek için küçük bir destek yeterli"

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal, çocukların hayalleri ve sağlıklı şartlarda eğitim görmeleri için inşa edilen anaokulu için bağışçıların desteğine ihtiyaç duyduklarından bahsetti.

THY Kaptan Pilotu Ferhat Bingöl, en çok zararı görenlerin, henüz depremin ne anlama geldiğini dahi bilmeyen çocuklar olduğundan bahsederek, şu ifadeleri kullandı: "Soğuk kış şartları gözlerindeki endişe ve korkuyu daha da belirginleştiriyordu. Gözlerindeki korkuyu silmek ve hayallerini yeniden canlandırmak için küçük bir destek yeterli." 

Kabin Amiri Feride Emre, pandemi koşulları sebebiyle okulu açamadıklarından bahsederek, küçücük bir SMS yardımının bile büyük önemi olduğundan bahsetti.

Anaokulunun yapımına destek olmak isteyen yardımseverler, tüm operatörlerden "okul" yazarak 7723'e SMS göndererek 10 lira bağış yapabiliyor.
 


Geri Dön