Ekonomi

THY New York borsasında açılış zilini çaldı!

Türk Hava Yolları (THY), New York Menkul Kıymetler Borsası'nın dünyanın en önemli simgelerinden biri olan Empire State Binası'na yükselişi için düzenlediği etkinlikte açılış zilini çaldı. THY, Empire State Binası'nda yarışmak için dünyanın en yoğun borsası olan ve piyasa değeri en yüksek pirinç tarlasına ev sahipliği yapan New York Menkul Kıymetler Borsası'nda etkinliğin açılış zilini çaldı

THY, bu yıl 44'üncüsü düzenlenen 102 katlı Empire State Binası'na tırmanma yarışının ana sponsoru (sunan sponsor) oldu.

THY, Empire State Binası'nda yarışmak için dünyanın en yoğun borsası olan ve piyasa değeri en yüksek pirinç tarlasına ev sahipliği yapan New York Menkul Kıymetler Borsası'nda etkinliğin açılış zilini çaldı.

THY New York Müdürü Emre İsmailoğlu, THY Amerika Kargo Satış Başkan Yardımcısı Mehmet Gürkan, THY New York Pazarlama Şefi Abdullah Buğra Erarslan, THY New York Kurumsal Satış Şefi Nur Bülbüloğlu ve Empire State Realty Trust Yönetim Kurulu Başkanı Tony Malkin.

Empire State Binası yarışı 6 Ekim'de New York saatiyle 20.00'de yapılacak.

Geçen yıldan devam ederek bu yıl da dünyanın dört bir yanından sporcular ter dökecek. Bu yıl ilk kez Empire State Binası'na taşınacak olan şirket çalışanlarının da aktif katılımı bekleniyor.

NEW YORK BORSASI DÜŞÜŞLE KAPATTI

S&P 500 endeksi yüzde 0,20 düşüşle 3,783,28 puana düşerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,25 düşüşle 11,148,64 puana geriledi.

ABD hisse senedi piyasası endeksleri günü olumsuz bir seyirde kapatırken, yüksek enflasyon ve faiz ortamının ekonomi üzerindeki etkisine ilişkin endişeler piyasayı şekillendiren ana unsurlar olmaya devam ediyor.

Hafta başından bu yana aşağı yönlü bir trendin ardından tahvil getirileri yeniden yükselmeye başladı ve ABD 10 yıllık tahvil getirileri %3,78'e yükseldi.

Makroekonomik veriler cephesinde, Eylül ayına ait özel sektör istihdam verileri, Cuma günü ABD'de açıklanacak politika vahşeti ödeme verilerinin önünde geldi.

ADP Araştırma Enstitüsü'ne göre, özel sektör istihdamı Eylül ayında 208.000 arttı. Beklenenden daha iyi gelen özel sektör istihdamına, yüksek faiz oranlarına ve daha sıkı finansman koşullarına rağmen işgücü talebinin güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

Ülkenin dış ticaret açığı Ağustos ayında 67,4 milyar dolara düşerek aylık %4,3 düşüşle Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bu dönemde ABD ihracatı %0,3 düşüşle 258,9 milyar dolara, ithalat ise %1,1 düşüşle 326,3 milyar dolara geriledi.

Analistler, Fed'in agresif bir şekilde faiz oranlarını artırması nedeniyle iç talebin yavaşlamasının ithalat üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Bu arada, Tedarik Yönetimi Enstitüsü (ISM) imalat dışı endeksi Eylül ayında piyasa beklentilerinin altında 0,2 puan düşüşle 56,7'ye geriledi. ABD'de ortalama 30 yıllık ipotek (ipotek) faiz oranı, 2006'dan bu yana en yüksek seviye olan %6,75'e ulaştı.

Bu arada, Atlanta Fed Başkanı Rafael Bostic, Fed'in enflasyonla mücadelesinin yeni başladığını söylemesine rağmen, Federal Rezerv (Fed) yetkilileri davayı takip etmeye devam ediyor.

Enflasyonist baskıların güçlü kalmaya devam ettiğini kaydeden Bostic, ekonominin yavaşlaması durumunda bankaların faiz oranlarını düşürmek için çok hızlı hareket etmemeleri ve enflasyonu kontrol altına almaya odaklanmaları gerektiğini vurguladı.

Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması!
Vakıfbank açıkladı!  31 Ekim'e kadar başvuran herkes faydalanacak! Acele edin!
ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!