Ekonomi

Uçak biletlerinde indirim: İmzalar yarın atılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanması beklenen protokolle birlikte tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak bileti ücretlerinde indirim yapılması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak biletlerinde indirim yapılması ve hak sahiplerine kolaylık sağlanması amacıyla biletlerin internet üzerinden alınabilmesini öngören protokol imzalanacak

Protokolle halen şu an biletlerinde iç hatlarda yüzde 20 ve Türkiye çıkışlı dış hatlarda yüzde 25 oranında indirim uygulanan engellilerin de seyahat acentelerine gitmelerine lüzum duyulmadan internetten bilet alabilmelerine olanak sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak biletlerinde indirim yapılması ve hak sahiplerine kolaylık sağlanması amacıyla biletlerin internet üzerinden alınabilmesini öngören protokol imzalanacak.

İstanbul’da yarın gerçekleşecek törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat protokole imza atarak uçak biletlerinden indirim uygulamasını başlatmış olacak.

 

İmzaların atılıp protokolün yürürlüğe girmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, indirimden yararlanmak isteyen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat kartlarının aktiflik durumu evet / hayır şeklinde Türk Hava Yolları ile paylaşılacak.

İNDİRİMDEN KİMLER YARARLANACAK?

Ücretsiz seyahat kartndan, hak sahibi şehitlerin eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış olan çocukları ile anne ve babaları; gaziler, eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış çocukları ile anne ve babaları yararlanıyor.

Günümüzde 210.826 hak sahibinin ücretsiz seyahat kartı bulunuyor. Protokolle sağlanan haklardan aktif kart sahiplerinin tamamı faydalanabilecek.

ENGELLİ VATANDAŞLARA KOLAYLIK!

Protokolde şu an uçak biletlerinde iç hatlarda yüzde 20 ve Türkiye çıkışlı dış hatlarda yüzde 25 oranında indirimden faydalanan engelli kimlik kartı sahiplerine kolaylık gösterilecek düzenleme de olacak. Şu an yürürlükte olan uygulamada indirimli uçak bileti almak isteyen engelli vatandaşların bu haktan faydalanabilmek için seyahat acentesine gitmesi gerekli. Fakat yeni protokolle engellilerin indirimli uçak biletlerini elektronik ortamda alabilmelerine olanak tanınacak.

Türkiye’de toplam 1.245.275 engelli kimlik kartı sahibi kişi bulunuyor.

Protokolde öngörülen indirim uygulaması, veri paylaşımına ilişkin teknik düzenlemelerin yapılmasından hemen sonra uygulanmaya başlanacak.

Çalışanlar dikkat! 4 bin 800 liranız cebinizde kalacak!

Madame Coco'da halı ve kilimler yüzde 50 indirimde! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi

A101'den beklenmedik fırsatlar! Adidas, Nike, Converse, Skechers... İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi..