Ulaşım

THY, özel yolcu salonları ücretine zam yaptı!

Türk Hava Yolları (THY), özel yolcu salonlarının (CIP lounge) kullanım ücretine yüzde 50 zam yaptı. 1 Temmuz 2024'te uygulamaya konulan yeni zamlı ile birlikte THY'nin İstanbul İç Hat CIP lounge kullanım ücreti bin 350 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Türk Hava Yolları (THY), özel yolcu salonlarının (CIP lounge) kullanım ücretine yüzde 50 zam yaptığını duyurdu. THY, 1 Temmuz 2024'te uygulamaya başladığı yeni zaml ile beraber THY'nin İstanbul İç Hat CIP lounge kullanım ücreti bin 350 Türk Lirası olduğu belirtildi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; THY son bir senede özel yolcu salonlarına yaklaşık yüzde yüz zam yaptı. 1 Temmuz’da yapılan yüzde 50 zam ile İstanbul CIP lounge kullanım ücreti 900 Türk Lirası’ndan bin 350 Türk Lirası, Antalya ve İzmir’de bin 250 Türk Lirası, Bodrum’da bin 450 Türk Lirası, Ankara’da 900 Türk Lirası olurken, Adana, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Trabzon, Diyarbakır, Rize havalimanlarındaki fiyatları ise 750 Türk Lirası oldu. Öte yandan, dış hat özel yolcu salonları Vnukovo (Rusya) 50 dolar olarak belirlendiği ifade edildi.

ALTI AY SONRA YENİDEN ZAM YAPILACAK

Türk Hava Yolları yaklaşık altı ayda bir özel yolcu salonlarına zam yapıyor. THY’nin, özel yolcu salonlarını kullanma ücretlerine yaptığı zamlar 1 Temmuz - 31 Aralık 2024 arasında geçerli olacak ve yeni senede yeniden zamlanacak.

THY ÇALIŞANLARINA ZAM!

Türk Hava Yolları çalışanlarının zam oranını açıkladı. Aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra Türk Hava Yolları çalışanlarının da zam oranı belli olduğu kaydedildi. Altı aylık enflasyon oranlarının açıklanmasıyla Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının da zam oranı açıklandı.

Türk Hava Yolları çalışanlarını ilgilendiren enflasyon rakamı, yılın ilk 6 ayı için yüzde 24,73 olarak belirlendi. Bu oran, Mart ayında imzalanan 28. dönem Toplu İş Sözleşmesi'nde (TİS) belirlenen zam oranlarını etkiledi. Anlaşma kapsamında THY çalışanlarına 6 ay için yüzde 64 zam kararı alınmış, diğer 6 ay için ise enflasyon artı enflasyon değerinin %15'i olarak hüküm altına alınmıştı. Enflasyonun açıklanması ile beraber çalışanlar, maaşlarına yansıyacak yüzde 28.4'lük enflasyon farkı ile ek zammı Ağustos ayında alacaklar.

Türk Hava Yolları çalışanlarının zam oranını açıkladı!

THY 1000 kabin memuru ve 900 pilot alımı yapacak!

THY - Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir Evleri 2. Etap için imzalar atıldı! 

THY'den yolcu salonlarına yüzde 50 zam geldi!