21 / 05 / 2024

THY ve Emlak Konut’un Dursunköy’deki projesinin ruhsatı alındı! İşte detaylar!

THY ve Emlak Konut’un Dursunköy’deki projesinin ruhsatı alındı! İşte detaylar!

Kanal İstanbul Projesi seçinden sonra tekrar konuşulmaya başlandı. 'Kanal İstanbul' projesinin Dursunköy’de inşaatına onay çıktı. İşte detaylar!



Emlak Konut GYO ve THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yüzde elli elli sahibi olduğu toplam 1 milyon metrekarelik olan arazide 12 bin 585 konutun dışında 450 ticari alandan meydana gelecek sosyal konut inşaatı başlayacak.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin kaleme aldığı habere göre, Emlak Konut GYO, KAP'a yaptığı bildirimde 12 bin 456 adet konut ile 441 adet ticari üniteden oluşmakta olan toplamda da 12 bin 897 adet bağımsız bölümü olan yapı ruhsatlarının alındığı bilgisi verildi. Bu bildirimde “Projenin tümü oluşturan 41 adet parselin de yapı ruhsat alım işlemlerinin sonuna gelinmiştir” şeklinde denildi.

THY ve Emlak Konut’un Dursunköy’deki projesinin ruhsatı alındı! İşte detaylar!

42 BİN 500 KİŞİLİK KENT OLACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılında 3. havalimanı çalışanları için Emlak Konut GYO ile THY işbirliği ile beraber Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy'e bağlı Dursunköy'de konut inşaata başlanacağı duyurmuştu. Mayıs ayında bilindiği üzere projenin ÇED süreci başlatılmıştı. Proje kapsamında sekiz kat yüksekliğinde 528 adet blokun dikileceği ve Kanal İstanbul güzergahındaki alanda da 42 bin 500 nüfus ikamet edecek.

Projenin maliyetine gelindiğinde ise genel olarak maliyet, 12 milyar 53 milyon 890 bin 472 TL olarak hesaplandı. ÇED süreci başlatılan sonra konut projesinin “1. Etap 1.Kısım İnşaatı” için 17 Mayıs 2023 tarihinde UNTD İnşaat A.Ş. ile 3 milyar 488 milyon 800 bin TL'lik olan sözleşme, 26 Mayıs'ta da “2. Etap 1. Kısım İnşaatı” işi için de Antaş Altyapı ve Gökyol İnşaat iş ortaklığı ile 2 milyar 157 milyon TL'lik sözleşmeye imza atılmıştı.

Emlak Konut Arnavutköy ödeme planı! Emlak Konut Arnavutköy kura çekiliş ne zaman?

İstanbul’dan konutunu satan Avrupa yolunu tutuyor! Avrupa için fırsatlar doğuyor!

Milli Emlak yastık altında birikmişi olanlara müjdeyi verdi! Milas’ta kelepir arsa! İşte ilan detayları!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön