Genel

Ticaret Bakanlığı'na OHAL yetkisi!  

Ticaret Bakanlığı aracılığı ile OHAL zamanlarında taksitlendirmede 1 yıl hükmüne ait düzenleme yapılabilecek.  Bakanlık aracılığı ile hazırlanan “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi


Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette uygulanan taksit sınırlamalarını, afet zamanları ile diğer olağanüstü hallerde ilçe,  il, bölge veya ülke sviyesinde geçici süre ile değiştirmeye veya bu konuda ek sınırlamalar getirmeye yetkili olacak.

Bakanlık aracılığı ile hazırlanan “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin taksit sürelerini düzenleyen “Perakende işletmelerin tüketicilere yönelik taksitli satışları” başlıklı maddesine ekleme yapıldı.

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

Şartları taşıyorsanız 2000 TL alacaksınız! Kampanya bitmeden yetişin!!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? aşvuru şartları nedir

 

OHAL ne demek?

 zarar, kayıp, zorluk veya ıstırabın önlenmesi veya hafifletilmesi için yerel kaynakları desteklemek üzere Devlet yardımı gerektirecek kadar  ciddi bir afetin meydana geldiğine veya gelmek üzere olduğuna inandığında Olağanüstü Hal ilan eder. Bu deklarasyon, Valiye, ihtiyaç sahibi topluluklara Devlet teşkilatının yardımını hızlandırma yetkisi vermektedir. Kurtarma, tahliye, barınma, temel ihtiyaçların sağlanması yetkisi verir.


Perakende ticaret, satılan malın miktarına bakılmaksızın, genellikle özel şahıslardan oluşan bir müşteri tabanına, satın alındığı durumda (veya küçük değişikliklerden sonra) satılmasından oluşur.

Satışa ek olarak, perakende ticaret faaliyeti, müşterinin evinde (örneğin mobilya veya ev aletlerinin) teslimatını ve kurulumunu da kapsayabilir.

 

Bir malın pazarlanması, genellikle sırasıyla toptan ticaret faaliyetini ve ardından perakende ticaret faaliyetini içerir, ancak bazı mallar (sermaye malları) perakende ticaretin konusu değildir.

Ticaret Nedir?

Ticaret, farklı ekonomik aktörler arasında gönüllü mal veya hizmet mübadelesidir. Tarafların herhangi bir ticaret yapma yükümlülüğü bulunmadığından, bir işlem ancak her iki taraf da kendi çıkarlarına uygun görürse gerçekleşir.

Resmi gazete, bir ülkenin veya bir ülkenin idari bölümünün yeni kanun, kararname, yönetmelik, antlaşma, kanuni tebligat ve mahkeme kararlarının  metinlerini yayımlayan hukuk gazetesidir. Resmi gazetelerde yayınlanan kanunlar, resmi kaynakta birincil kanundur; gazetede yayınlanması, çoğu durumda yargı yetkisini başlatır. Yayınlanan metin yetkili sürümdür ve genellikle yayınlanan tek sürümdür.