01 / 05 / 2024

Tiko'dan 65 milyon dolarlık yatırım!

Tiko'dan 65 milyon dolarlık yatırım!

Sina Afra tarafından kurulan gayrimenkul girişimi Tiko, 65 milyon dolar A serisi yatırımı yaptı. 



Türkiye Girişim Ekosistemi 2021'nin ikinci yarısına rekor yatırım anlaşmasıyla start verdi. Sabah'tan Timur Sırt'ın haberine göre;Sina Afra tarafından kurulan Evtiko girişimi Tiko markasıyla girişimcilik yaptığı İspanya'da 65 milyon dolar seri A yatırımı aldı. Evtiko 2019 yılında Türkiye'deki operasyonlarına sonlandırıp İspanya'da hizmete başladı. 

Sina Afra'nın EvTiko girişimi yeni bir modelin imkansız olmadığını ortaya koyuyor. Sina Afra, kendi ülkesinde başarısız olsa da modelinin başarı kazanacağından emin olduğu içim yılmadan çalıştı tüm ve başarısını tüm girişimcilere kanıtladı. Yönetim ve teknik operasyonu Türkiye'de olan ekip Tiko markasıyla gayrimenkul faaliyetlerini İspanya'da gerçekleştiriyor.

Tiko dan 65 milyon dolarlık yatırım!

A serisi yatırım

Girişimin A serisi yatırım turu Btov ve Rocket Internet önderliğinde Class 5 Ventures Joel Ayala, deneyimli girişimci Noa Khamallah'nın katılımıyla düzenlendi. Tiko bu turda aldığı yatırımı Portekiz pazarına giriş ve 75 kişiden meydana gelen ekibi genişletmek için kullanacak. Tiko'nun değerlemesiyle ilgili değerlendirme yapılmazken B serisi yatırım turunda milyar dolar değerlemeye ulaşması bekleniyor. Sina Afra girişimciliğin temel kuralının meydan okumak olduğu vurgulayarak girişim adımlarını şu şekilde anlattı:
"Aynı yönetim ve teknik ekip iş başında. 'Ev' hariç Tiko kelimesiyle aynı marka ama farklı bir pazarda iş modelini hayata geçirebiliyor. Sonuçta biz yaptığımız işin doğru olduğunu biliyorduk. Zamanlama kimi pazar için erken, kimi pazar için doğru zaman olabilir. Girişimcilik bazı zaman doğru yolu bulana kadar sonuna kadar uğraşmayı gerektiriyor. Bu sadece ürün-müşteri uyumunu bulmakla sınırlı değil, bazı zaman doğrular makro ortamın da bulunması gerekiyor."

Gayrimenkul sektöründe büyük değişim

Evtiko girişimi web sitesinde kendisini şöyle anlatıyor "İspanya ve Türkiye'de faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan gayrimenkul teknolojileri (Proptech) girişimi. Evtiko'nun teknolojik altyapısı İstanbul merkezinden yönetilirken, gayrimenkul operasyonları Tiko markasıyla İspanya'da yürütülüyor." 

Tiko dan 65 milyon dolarlık yatırım!

Tiko markasıyla İspanya, yönetim ve teknik ekibiyle Türkiye'den yönetilen bir girişim olarak bu yatırımın sahibi oldu. Sina Afra, Türkiye Girişim Vakfı kurucusu ve Başkanı olarak ekosistemin deneyimli ve başarılı örneklerden biri oldu. Küresel başarı hikayeleri konusunda ilk adımı Markafoni ile gerçekleştirmişti. Şu anda deneyimi ve network sayesinde küresel operasyon anlamında daha deneyimli. Bunu küresel yatırım ağları da başarılı buluyor. Pandemi döneminde büyük bir belirsizlik yaşayan geçen gayrimenkul sektöründe dijitalleşme büyük öneme sahip oldu. Tiko, evini satmak isteyenlere, evi ziyaret etmesine gerek olmaksızın altyapısındaki yapay zeka teknolojisi ile desteklenmiş algoritmaları sayesinde 24 saat içinde teklif vererek gayrimenkul sektöründe büyük bir değişim sağlamayı hedefliyor.

2022 gayrimenkul sektörü için yeniden doğuş yılı olacak!


Geri Dön