26 / 07 / 2024

Tilaga SpineTower'da metrekaresi 8 bin dolara!

Tilaga SpineTower'da metrekaresi 8 bin dolara!

Marmara"dan Karadeniz"e, Levent"ten Pera"ya uzanan eşsiz görüş açısı ve üstün teknik özelliklere sahip özgün mimarisi ile Spine, İstanbul Boğazı"nın büyüleyici kıvrımlarını 360 derece izleme imkanı sunacak¦


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Projenin adı: Spine Tower İstanbul
Projenin lokasyonu: Maslak
Yapan şirket: Spine Tower, enerji ve madencilik sektörünün deneyimli ismi Soma Grubu"nun, gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermek üzere kurduğu Tilaga A.şž."nin ilk projesi.
Satış pazarlama sorumlusu: Tülay Akınsal
Projenin mimarı: Spine Tower"ın mimarı olan Murat Kader 2Design firmasının ortaklarından biri ve baş mimarıdır. Yüksek Mimar Murat Kader, daha önce Richmond Wellness &SPA Hotel, Doha Trade Center, Asya Olimpiyat Stadı, Azerbeycan"ın en yüksek binası City Star, Ukrayna"nın en yüksek binası Net Tower ve Rezidansı gibi iddialı projelerle ustalığı kanıtlamış saygın bir isimdir. Bugüne kadar yıllık ortalama 2 milyon metrekare bina inşaatını tasarlamıştır.   2Design mimarlık şirketi 15 yıllık bir geçmişe sahiptir. 2008 yılında en iyi proje ödülüne layık görülmüştür.
İnşaata başlama tarihi: 2010 yılı Haziran ayında hafriyat çalışmaları başladı
İnşaatı bitirme tarihi: Spine Tower, 2013 yılı başında tamamlanmış olacak
Toplam arsa: 22 dönümlük bir arazide inşa ediliyor, 12 dönümü yeşil alana ayrıldı.
Toplam inşaat alanı: 9 bin metrekarelik taban üzerinde 9"ü yer altında 47 si yer üstünde olmak üzere toplam 56 kattan oluşan Spine, 140 bin metrekarelik kapalı alana sahip.
Sosyal donatılar: Spine Tower"da toplantı salonları, gurme market, food court alanlarının yanı sıra, 30. katta fitness merkezi ve yüzme havuzu yer alıyor. Gençlere yönelik media room ile 12 dönümlük açık alanda, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile parklar da Spine"daki zengin sosyal yaşamın diğer öğelerini oluşturuyor. Ayrıca çok çeşitli toplantı salonları, sağlık merkezi, sanat galerisi, lüks bir restoran, binaya ait bir banka şubesi, rezidans sahipleri ve çocuklar için parti salonu, kuaför, kuru temizleme ve lostra salonu gibi Spine sakinlerinin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek hizmet birimleri mevcut olacak.
Konut sayısı: 80.
En düşük ve en yüksek konut alanı: Rezidans büyüklükleri 133 “ 1.200 metrekare aralığında değişiyor. 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 7+1 8+1 seçenekleri yer alıyor.
En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: Projede metrekare fiyatları 8-12 bin dolar aralığında değişiyor.
Konut fiyatları: En düşük daire fiyatı 1 milyon dolar civarında.
Binaların kat yükseklikleri: Deniz seviyesinden 300, yer seviyesinden 191 metre yüksekliğe ulaşan Spine"da rezidansların tavan yükseklikleri 3,20 metre civarında. 30 uncu katta ise özel olarak 3,5 metre yüksekliğinde loft daireler de mevcut.
Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı: Rezidans bölümünde 200-300 kişi, ofislerde 2 bin 500-3 bin çalışan olacağı hesaplanıyor.
Ayırt edici özelliği: Birçok teknolojik yenilik barındıran projesiyle Türkiye"nin benzersiz eserlerinden biri olmaya aday Spine Tower"ı, bünyesinde topladığı üç önemli etken onu diğer projelerden farklı kılıyor. œİstanbul"un merkezine, çevreyoluna, popüler alışveriş merkezlerine, hastaneye, 5 yıldızlı otele,   Metro ve iş dünyasına hakim konumu, œ360 derecelik panaromik bakış açısıyla Marmara"dan Karadeniz"e, Levent"ten Pera"ya uzanan eşsiz görüş açısı ve œÜstün teknik özelliklere sahip özgün mimarisi.
Proje, Türkiye"deki birçok ilki hayata geçiriyor. İlk kez kullanılan 80 sınıf beton, depreme karşı yüksek güvence sağlıyor. Rüzgar test değerleri mucidi Almanya"da ve dünyada rüzgarın oğlu olarak anılan Prof. Ruscheweyh, Spine için kusursuz bir rüzgar optimasyonu sağladı. Avrupa"nın en önemli düşey ve yatay sirkülasyon uzmanı Jappsen, saniyede 6 metre hız ve en az bekleme süresine sahip asansör sistemini kurdu. Saygın bina cepheleri tasarımcısı Purz ise her katta açılabilir kanatlar dizayn ederek, bu yükseklikteki bir binada ilk kez doğal hava sirkülasyonundan faydalanılmasını mümkün kıldı. Ayrıca dünyaca unlu bir firma projeyi yönetecek ve inşaatın yapılmasını sağlayacak.
Projenin en temel iki özelliği öne çıkıyor.Birincisi merkezde yemyeşil bir vaha içinde yürüyüş yolları, bisiklet parkuru ve tenis kortları ile ve fitness havuz ve SPA   ile bir sağlık merkezi gibi ayrıcalıklar barındırması. İkincisi, çok sağlam ve çok güvenlikli korunan bir akıllı bina olması.
Anneler için: Binanın çok merkezi bir konumda olması da özellikle okula giden çocukları olan annelerin servis araçları ile ilişkisini kolaylaştıracak. Anneler, yorgunluklarını 30"ncu kattaki fitness merkezinde atabilecekler. Ayrıca food courtta günlük alışverişin rahatlıkla yürütülebileceği bir süpermarket ile ailenin ihtiyaçlarına yanıt verecek mağazalar bulunacak. Bunun yanı sıra kuru temizleyiciden bir butiğe kadar her türlü ihtiyaca cevap veren birimler olacak.
Babalar için: Özel otoparklarından özel asansörleri ile hiç kimseyle temas etmeden güvenlikli bir şekilde evlerine ulaşabilecekler.
çocuklar için: Rezidans bölümünde yer alan media room, açık hava spor alanları ve bisiklet parkuru, hem çocukların hem gençlerin yaşayacağı ayrıcalıklar¦
Yalnız yaşayanlar için: Food court alanları, kiralık kasa, kuaför, temizlik servisleri gibi hizmetler¦
En yakın okullar: Darüşşafaka, Spine binasına 1-2 kilometre uzaklıkta. 50 metre mesafede Fevziye Mektepleri Vakfı"nın   Anaokulu, İlköğretim Okulu, Ortaöğretim Okulu, Işık Lisesi ve Işık Üniversitesi bulunuyor.
En yakın hastane: Acıbadem Hastanesi 1.7 kilometre.
En yakın alışveriş merkezi: İstinye Park 750 metre uzaklıkla yürüme mesafesinde yer alıyor. Kanyon ise 4 kilometre uzaklıkta.

www.spine-tower.com
212 290 34 10

Nagihan ARAT/emlakkulisi.com

 

Geri Dön