02 / 05 / 2024

Timsah Arena'nın temeli Bursa'da atıldı!

Timsah Arena'nın temeli Bursa'da atıldı!

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bursaspor sevgisi hiçbir partinin tabelasına ve binasına sığmayacak kadar küçük değil" dedi. Arınç, Bursaya ve Bursaspora UEFA kriterlerine uygun, 45 bin seyirci kapasiteli mükemmel bir stadyumu kazandırdıklarını söyledi



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı BülentArınç, "Bursaspor sevgisi hiçbir siyasi partinin tabelasına da binasına da sığmayacak kadar küçük değil" dedi. Arınç, "Timsah Arena"nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Bursaya ve Bursaspora UEFA kriterlerine uygun, kente yakışan, 45 bin seyirci kapasiteli, bütün donanımlara sahip mükemmel bir stadyumu kazandırdıklarını söyledi.

Stadyum temel atma töreninin Bursasporun kuruluş yıl dönümüne denk geldiğini anımsatan Arınç, kulübün 48 yıl önce pek çoğu rahmete kavuşmuş değerli insanlar tarafından kurulduğunu, yeşil-beyazlıların mazisinde büyük şampiyonluklar ve başarılar bulunduğunu kaydetti.

Arınç, Bursasporun, Başbakanlık Kupasını kazandığını, Avrupa kupalarında başarıyla mücadele ettiğini, son iki yılda da Süper Lig Şampiyonluğu ile Süper Lig 3üncülüğünü elde etme başarısını gösterdiğini hatırlatarak, "Bursada Bursaspora karşı büyük bir sevgi var. Ancak bu sevgi sadece Bursadan ibaret değil. Tüm Türkiye, Süper Lig şampiyonluğu ve sonraki her maçta Bursaspora büyük destek oldu. Bu çok önemli bir sevgidir" diye konuştu.

Konuşmasından önceki sunumda Bursasporun şampiyonluk maçından görüntüler sunulduğunu hatırlatan Arınç, şunları söyledi: "Sanıyorum şampiyonluk maçındaydı, dudakları kıpırdayan insanları, bayanıyla erkekleriyle bütünleşmiş bir taraftar kitlesini gördüm. Ağızlardan dualar dökülüyordu ve değerli teknik direktörümüz, futbolcularını iyi motive ediyordu. Bu başarı bu şampiyonluk, bu inançla bu motivasyonla bu destekle meydana geldi. İnşallah Bursaspor önümüzdeki yıllarda da her zaman Süper Lig şampiyonluğunda iddialı olacak ve inanıyorum ki bu başarıları kazanacak bir takıma sahibiz."

Arınç, Bursasporda dünyada tanınan birçok teknik direktörün görev yaptığını, Bursada yetişmiş birçok değerli futbolcunun da Türkiye ve Avrupada çok başarılar yaşadığını belirtti. Bülent Arınç, Türk futbol tarihine en büyük başarıları, katkıları sağlamış bir kulüp olan Bursaporun her zaman alkışlanması gereken başarılı bir takım olduğunu bildirdi. Kulübün, Bursa ile taraftarıyla bütünleştiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Bursaspor sevgisi hiçbir siyasi partinin tabelasına da binasına da sığmayacak kadar küçük değil. Bursaspor siyaset üstü bir kulüp. Bütün siyasi partilerin ve onların mensuplarının, günlük politikaları alet etmeden hep beraber Bursayı ve Bursasporu kucaklamamız gerektiğini düşünüyorum. Zor günlerde de sevinçli günlerde de onları yalnız bırakmadan, aramızdaki siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak Bursasporda birleşmemiz mutlaka gereklidir. Esasen bunu Bursaspor başarmıştır."

Arınç, stadın 120 milyon liraya mal olacağını bunun 50 milyon lirasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tahsis edildiğini, gerekirse yeni kaynakların da aktarılacağını bildirdi. Bursada çok önemli bir spor potansiyeli bulunduğunu, lisanslı sporcu sayısının 12 bin civarında olduğunu dile getiren Arınç, geçtiğimiz günlerde 40 trilyon liraya mal olan uluslararası standartlarda olimpik yüzme havuzunun temelini attıklarını, Bursa için gerekli 7 bin 500 kişilik spor salonunun da en kısa sürede tamamlanması için ihalenin yapıldığını söyledi. Vali Şahabettin Harput da Bursasporun geçen yıl Süper Lig şampiyonu olduğunu, bu sezon da en az şampiyonluk kadar değerli lig üçüncülüğünü elde ettiğini anımsattı. Bu başarıların sürekli hale gelmesi için büyük bir stat ve güzel tesislerin şart olduğunu vurgulayan Harput, "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan statta Bursasporun çok önemli başarılara ulaşacağına inanıyorum" dedi.

RECEP ALTEPE

"Temel atma töreninin Bursasporun kuruluş yıl dönümüne gelmesi de çok anlamlı. Çok önemli bir tesisin temelini atıyoruz. Bu tesis 100-150 yıl Bursaya ve Bursaspora hizmet edecektir" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de konuşmasında stadın 120 milyon liraya mal olacağını, maliyetin yarısı kadar bir meblağın da çevre düzenlemesi ve yapılacak diğer tesisler için harcanacağını belirtti.

Belediyenin bütçesinden fazla kaynak ayrılmayacağını dile getiren Altepe, 50 milyon liranın Başbakan Erdoğan tarafından gönderileceğini, ayrıca kentin önde gelen sanayici ve işadamlarıyla görüşerek stadın yapımına destek isteyeceklerini kaydetti.

Altepe, Bursa Atatürk Stadının bulunduğu bölgenin alışveriş merkezi değil yeşil alan olarak değerlendirileceğinin altını çizerek, "Orasını da rant alanı değil yeşil alan yapacağız" dedi.

ERTUĞRUL SAĞLAM

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise kente ve Bursaspora böylesine önemli bir tesisin kazındırılmasından dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bursaspora gelmeden önce Avrupada bir kulüp çalıştırmayı planladığını anlatan Sağlam, şunları söyledi:

"Bursaspordan teklif gelince Avrupada bir takım çalıştırmak yerine Bursasporu nasıl bir Avrupa takımı yaparız onu düşünmeye başladık. Tesisler ve böylesine modern statlar kulüplerin büyümesi için çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında bu konuşmayı başkanımız İbrahim Yazıcı yapacaktı ama rahatsız olduğu için konuşma yapamıyor. Umarım bu önemli statta Real Madrid gibi dünyanın ünlü kulüplerini ağırlarız. Belki de açılışı Real Madrid takımı ile birlikte yaparız."

Konuşmaların ardından stadın temeli, Arınçın yanı sıra Harput, Altepe, BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Yazıcı, Sağlam, milletvekilleri ve merkez ilçe belediye başkanlarının katılımıyla atıldı. Bu arada, temel atma törenini ardından İbrahim Yazıcı ve Ertuğrul Sağlam, Bülent Arınça arkasında isminin yazılı olduğu, ön bölümünde ay-yıldız bulunan Bursaspor forması hediye etti.

AA


Geri Dön