Tıp Tarihi Müzesi 30 Kasım'da açılıyor!
1525 yılında inşa edilip Osman Devleti'nde her türlü hastalıkların dönemin en ileri yöntemleriyle tedavi edildiği Şifahane, Celal Bayar Üniversitesi'nin hazırladığı projeyle Tıp Tarihi Müzesi'ne dönüyor.
Celal Bayar Üniversitesi'nin ZEKA destekli '500 Yıllık Şifahane Tıp Tarihi Müzesi ile Hayat Buluyor' projesinde dönemin tedavi yöntemlerini anlatan canlandırmalar, tıp aletleri, sağlık kitapları örnekleri yerleştirildi. Uzun yıllar yalnızca Mesir festivallerinde temsili mesir karma törenlerini yapmak için kullanılan Sultan Camii Külliyesi içindeki tarihi Şifahane, hayat buluyor. 1525 yılında inşa edilip Osman Devleti'nde her türlü hastalıkların dönemin en ileri yöntemleriyle tedavi edildiği Şifahane, Celal Bayar Üniversitesi'nin hazırladığı projeyle Tıp Tarihi Müzesi'ne dönüyor. Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı (SKMDP) kapsamında 214 bin TL maddi destek sağladığı projede çalışmaların önemli bir kısmı tamamlanarak Şifahane canlandırıldı. Şifahanenin odalarına dönemin tedavi yöntemlerini canlandıran bal mumu heykeller yerleştirilirken, kullanılan tıbbi aletler, el yazması sağlık kitaplarının örnekleri ve kullanılan ilaçlar da vatandaşlara tanıtılmak üzere yerlerini aldı.
Animasyonlarla anlatılacak
CBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yeşil, Tıp Müzesi olarak hizmet verecek Şifahane'nin 30 Kasım'da düzenlenecek törenle ziyarete açılacağını duyurdu. Yeşil, Tıp Tarihi Müzesi'nin odalarında dönemin tedavi yöntemlerinin temsilinin yanı sıra hazırlanan 3D animasyonlarla ekranlardan izlenebileceğini belirtti.
Yeni Asır