Titanic Hotels her yıl 5 yeni otel açmayı planlıyor!
Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Avrupa ve Türkiye'de her yıl beş yeni otel açmayı planladıklarını söylüyor.
Aygün Ailesi, Almanya'daki restoran işinden kazandıklarıyla Titanic Hotels markasını yaratarak 14 otelli bir zincirin sahibi oldu. Titanic Hotels, Almanya Berlin, İstanbul, Antalya ve Bodrum'daki 14 oteliyle kıyı ve şehir turizminde toplam 8 bin 415 yatak kapasitesine sahip hızlı büyüyen bir otel zinciri. 2018 yılında 152 milyon Euro ciro yapan zincir, bu yıl 175 milyon Euro ciro hedefliyor.
Ekonimist Dergisi'nde yer alan bir söyleşiye göre Titanic Hotels her yıl beş yeni otel açmayı hedefliyor. Son olarak Mardan Palace'ı alarak zincirine dahil eden Titanic Hotels, Türkiye'de ve Avrupa'nın önde gelen kentlerinde yeni yatırımlar için yer arayışında. Avrupa'da Hamburg, Münih, Amsterdam, Paris ve Londra'da fizibilite çalışmaları yürüten zincir, kıyı ve şehir otelciliğinde büyümeye devam edecek. Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün ile grubu ve yatırım planlarını konuştuk.
1-Titanic Hotels grubundan bahseder misiniz? Otel sayınız, yatak kapasiteniz, cironuz nedir?
Nisan ayı sonunda hizmete giren Titanic Mardan Palace ile birlikte toplamda 14 otelimiz bulunuyor. Toplam 8 bin 415 yatak kapasitemiz var. Titanic Hotels olarak 2018 yılını 152 milyon Euro ciroyla kapattık. 2019 için ciro hedefimizi 175 milyon Euro olarak belirledik.
2-Planlanan ve devam eden yatırımlarınız neler?
2020 sonuna kadar iki yeni tesis daha açmayı hedefliyoruz. Belek'te yapımına başlayacağımız yeni golf otelimiz için 80 milyon Euro'luk, 2020'de hizmete açmayı planladığımız Hamburg'taki otelimiz için ise 50 milyon Euro'luk yatırım planlıyoruz. Yeni yatırımların hayata geçmesiyle toplam 4 bin 890 oda ve 10 bin 322 yatak kapasitesiyle hizmet verebilir noktaya geleceğiz. Belek'te bulunan golf kulübümüzün bulunduğu alanda, deniz kıyısında 90 dönüm üzerine 600 odalı bir yatırım üzerinde çalışıyoruz. Bu tesis 'exclusive segment' olarak konumlandırılacak. Almanya Hamburg'ta ise Berlin'deki otellerimiz gibi modern tasarım çizgisine ve zengin mutfak konseptine sahip olacak bir otel planlıyoruz.
3-Avrupa'nın ve dünyanın başka ülkeleriyle ilgileniyor musunuz?
Her yıl en az beş otel açma planımız var. Açtığımız tesislerin mülkü de bize ait. Büyük otel yatırımları yapıyoruz. Almanya'nın ve Avrupa'nın önde gelen şehirleriyle ilgileniyoruz. Almanya'da Hamburg ve Münih, Hollanda'da Amsterdam, Fransa'da Paris ve İngiltere'de Londra'da fizibilite çalışmalarımız sürüyor, iş konusunda köklerimiz Avrupa olduğu için, oralarda yatırım yapmayı ve bulunmayı daha çok tercih ediyoruz. Bunun bir diğer nedeni de ülkemizde otelcilik ve hizmet sektörünün Avrupa'ya göre çok daha gelişmiş olması. Bu durum bize "Neden Avrupa'da da otelciliği biz icra etmeyelim?" sorusunu kendimize sordurdu. Çünkü hizmet kavramını, Avrupa'ya Avrupa'dan daha yüksek bir kalitede sunabileceğimize inancım tam.
4-Titanic Mardan Palace'ı aldıktan sonra orada yenileme yatırımı yaptınız mı?
Titanic Mardan Palace bizi çok heyecanlandıran bir proje oldu. Çok değerli bir tesis ve bölgede saray konseptine sahip tek otel. 15 milyon Euro'luk renovasyon yaptık. Bin 500 kişilik ekibimizle tesisin yapısına da uygun olarak en üst segmentte hizmet sunacağız. Altı aylık süreçte gerçekleştirilen renovasyon çalışmalarını kardeşim Muzaffer Aygün büyük titizlikle koordine etti. Aile odalarının sayısını arttırdık ve bu odalarda çocukların, bebeklerin ihtiyaçlarına yönelik değişiklikler gerçekleştirdik. Çocuk kulübünü yeniden yaptık. Aqua park dahil ettik ve çocuk oyun alanlarını artırdık. Tesisteki ana restoran ve a-la carte restoranların kapasitelerini artırdık, mimarilerini stilize ettik. Sahil bölgesini yeniden şekillendirdik, ipeksi kumdan oluşan bir plaj dahil ettik.
5-Diğer otellerinizde de yenileme yatırımı olacak mı? Olacaksa ne kadarlık bütçe ayırdınız?
Titanic Hotels olarak her sezon öncesi tesislerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ufak tefek yenilemeler yapıyoruz. Tesislerimizde 10 yılda bir çok büyük ve kapsamlı renovasyonlar gerçekleştiriyoruz. Her otelin ihtiyacına göre renovasyon bütçesi de değişiyor.
6-Turizm dışında hangi alanlarda faaliyetiniz var? Yeni sektörlerle ilgileniyor musunuz?
Turizm dışında, yeme-içme sektöründe yer alıyoruz. Aslında turizm sektörüne giriş hikayemiz de başka bir hizmet sektörü olan yeme-içme sektörü içerisinde olmamız sebebiyle başladı. Bunun yanı sıra bir futbol akademisi hizmete açmak da planlarımız arasında. Bizi bu fikre yönelten ise halihazırda spor ile aramızdaki kuvvetli bağ. Özellikle Antalya'daki otellerimizin sunduğu tesis kalitesi ve konfor açısından uygunluğu nedeniyle uzun yıllardan beri buralarda futbol takımlarını ağırlıyoruz. Bu durum aslında "Neden futbol?" sorusunun da cevabı. Şu an için bunlar dışında farklı bir sektöre dair ilgi ve hedefimiz mevcut değil.
7-Turizm sektörü için bu yıl nasıl geçiyor? Trendler, turist eğilimleri ne yönde şekilleniyor?
2019 yılına büyük umutlarla ve heyecanlı şekilde girdik. Bu yılın rekor bir yıl olmasına dair beklentiler büyük. Umuyoruz ki 2018'in devamı olarak büyümenin artarak sürdüğü bir yıl olacak. Hedefimiz turist sayısındaki artışla birlikte gelir seviyesini de daha yukarıya çekmek. Dünya genelinde konaklama trendleri her yıl farklılaşıyor ve bu dönemde uzun süreli konaklama trendinin hızla arttığını görüyoruz.