11 / 05 / 2024

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan ve toplam 10 şehrimizde büyük yıkımlara ve can kayıplara neden olan depremin ardından bölgenin yeniden imarına destek olacak.



BÖLGE YENİDEN İMAR EDİLECEK

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

Bölgede arama kurtarma ve acil insani yardım çalışmaları bir yandan devam ederken, artık bölgeye destek konusunda ikinci aşamaya gelindiğini belirten TMB, devletin ilk aşamada konutları yıkılan veya kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için geçici ve kalıcı konut yapımı projeleri olmak üzere, önümüzdeki kısa dönem içerisinde bölgenin yeniden imarını birinci öncelik olarak belirlediğini hatırlattı.

1 MİLYON KİŞİ EVSİZ KALDI

Birlik, evsiz kalan 1 milyonu aşkın vatandaşımızın barınma gereksinimin bir an önce karşılanması aşamasında, Türkiye Müteahhitler Birliği ailesi olarak başlatılacak yeniden imar hamlesine katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Açıklamada şu bilgilendirmelere yer verildi:

“KGM, DHMİ, TCDD, DSİ, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut, il özel idareleri ve belediyeler gibi kamu kuruluşları ile sözleşmeleri olan meslektaşlarımızdan birer muvafakatname alarak, tahakkuk aşamasında yapılacak her hakedişin yüzde 1’ini ilgili şirket adına AFAD hesabına bağış olarak aktarmalarını önereceğiz.

Böylece 2023 yılında yapılacak inşaat yatırım tutarının yaklaşık 450-500 milyar TL olacağı öngörüsü ile meslektaşlarımız tarafından yapılacak yeniden imar faaliyetine desteğinin 4,5-5 milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz.”


Geri Dön