02 / 05 / 2024

TMMOB 3. İstanbul Kent Sempozyumu 22 Kasım'da başlıyor!

TMMOB 3. İstanbul Kent Sempozyumu 22 Kasım'da başlıyor!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bilimden demokrasiden ve doğadan yana, "Yaşanabilir bir İstanbul'un tartışılacağı TMMOB 3. İstanbul Kent Sempozyumu" düzenleyecek. Sempozyum 22-23 Kasım'da gerçekleeşecek...



TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bilimden demokrasiden ve doğadan yana, "Yaşanabilir bir İstanbul'un tartışılacağı TMMOB 3. İstanbul Kent Sempozyumu" düzenleyecek. İstanbul'da; Galataport, 3. Köprü, 3. havalimanı, Taksim projesi, lüks konut projeleri ve AVM'lerin küresel ve yerel sermayenin istekleri doğrultusunda şekillendiğine vurgu yapan TMMOB İstanbul Şubesi, "İstanbul'da yapılması planlanan projelerin, inşaat ve emlak sektörüne yeni alanlar açtığını, bununla birlikte İstanbul'da dokunulmaması gereken orman alanları, su havzaları, tarihsel miraslann imara açılmasında geri dönülmez bir tahrip bıraktığını" bildirdi. 


YAŞANABİLİR BİR İSTANBUL 

İstanbul Kent Sempozyumu'nda, söz, yetki ve karar alma süreçlerini demokratikleştiren bir kent yaşamının örgütlenebilmesi yolunda önemli adımlar atılması planlanıyor. Ayrıca İstanbul'un küresel ve yerel sermayenin saldırgan talepleriyle şekillendiğini belirten TMMOB İstanbul Şubesi, yaşanabilir bir İstanbul'un mücadelesinin fikri temellerinin sadece TMMOB'un bileşenlerinin yürütmediğini, tüm bu kentleşme süreçlerinden etkilenen üniversiteler, sendikalar ve mahalle örgütleri gibi oluşumların da dahil edilerek sağlamlaştırılmaya çalışıldığını vurguladı. 


GÜVENCELİ BİR YAŞAM 

III. İstanbul Kent Sempozyumu'nda etkin, özerk ve demokratik bir kent yönetimi için tartışılacaklar arasında; kolektif ihtiyaçlara yönelik erişilebilir ve altyapı, güvenceli bir yaşam için afet ve risk yönetimleri, entegre, verimli ve kamusal bir ulaşım politikası, doğal çevrenin ve yaşamın korunması/geliştirilmesi, sağlıklı bir çevrede yaşama/barınma hakkı, tarihi ve kültürel mirasın korunması/ geliştirilmesi ve kamusal bir kent kimliğinin inşası gibi konular yer alıyor. 22 ve 23 Kasım tarihleri arasında İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyum kapsamında, 24 Kasım'da ise İTÜ Maçka Kampüsü'nde "İstanbul Kent Forumu" gerçekleştirilecek. 


Geri Dön