18 / 05 / 2024

tmmob sempozyum

tmmob sempozyum

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bilimden demokrasiden ve doğadan yana, "Yaşanabilir bir İstanbul'un tartışılacağı TMMOB 3. İstanbul Kent Sempozyumu" düzenleyecek. Sempozyum 22-23 Kasım'da gerçekleeşecek...

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık izni iptali mahkeme kararı!

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartı iptal edildi. İşte Başvuruyu esastan inceleyen Anayasa Mahkemesi, kanun hükmünü oy çokluğuyla iptal ettiği kararın tam metni..

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartına iptal!

Anayasa Mahkemesi, TMMOB'un uluslararası toplantı ve kongrelere katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin almasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

TMMOB: Yapı stokunun yüzde 27'si yıkılmalı!

TMMOB, 17 Ağustos depreminin 17. yıldönümü nedeniyle “İstanbul depreme hazır mı?” başlığıyla rapor yayınladı. Raporu TMMOB İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Cevahir Efe Akçelik okudu.

TMMOB'den Bornova'da çöken inşaat iskelesi açıklaması!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Bornova'da bir inşaatta kurulu iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Platformda gerekli emniyet sistemlerinin bulunmadığı kanaatine varılmıştır" açıklamasını yaptı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kabataş Martı Projesi’ni hayata geçirmek amacıyla bu kez 4 Ağustos’ta Kabataş İskelesi’ni ulaşıma kapatacağını duyurması üzerine TMMOB'tan açıklama geldi.

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası basın toplantısı düzenleyecek!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemiğe ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

TMMOB'dan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na tepki!

TMMOB, Meclis gündemine alelacele sokulan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na karşı itirazlarını sürdürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, tasarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi için 4 soru!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) Kabataş Iskelesi'ne yapılan Martı Projesiyle ilgili yazılı bir açıklamayla beraber 4 soru sordu.

Nilüfer Arena'ya TMMOB Bursa Şubesi'nden tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin Odunluk bölgesinde yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği Nilüfer Arena'nın yeni bir rant kapısı olduğunu ileri sürdü.

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

TMMOB tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri, Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında ödül verildi.

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

TMMOB Şehir Plancıları'ndan EGO arsası açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında satışa sunulan EGO arsası hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama..

tmmob sempozyum Haberi

tmmob sempozyum

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bilimden demokrasiden ve doğadan yana, "Yaşanabilir bir İstanbul'un tartışılacağı TMMOB 3. İstanbul Kent Sempozyumu" düzenleyecek. İstanbul'da; Galataport, 3. Köprü, 3. havalimanı, Taksim projesi, lüks konut projeleri ve AVM'lerin küresel ve yerel sermayenin istekleri doğrultusunda şekillendiğine vurgu yapan TMMOB İstanbul Şubesi, "İstanbul'da yapılması planlanan projelerin, inşaat ve emlak sektörüne yeni alanlar açtığını, bununla birlikte İstanbul'da dokunulmaması gereken orman alanları, su havzaları, tarihsel miraslann imara açılmasında geri dönülmez bir tahrip bıraktığını" bildirdi. 


YAŞANABİLİR BİR İSTANBUL 

İstanbul Kent Sempozyumu'nda, söz, yetki ve karar alma süreçlerini demokratikleştiren bir kent yaşamının örgütlenebilmesi yolunda önemli adımlar atılması planlanıyor. Ayrıca İstanbul'un küresel ve yerel sermayenin saldırgan talepleriyle şekillendiğini belirten TMMOB İstanbul Şubesi, yaşanabilir bir İstanbul'un mücadelesinin fikri temellerinin sadece TMMOB'un bileşenlerinin yürütmediğini,...