02 / 05 / 2024

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi için 4 soru!

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi için 4 soru!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) Kabataş Iskelesi'ne yapılan Martı Projesiyle ilgili yazılı bir açıklamayla beraber 4 soru sordu.



TMMOB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) Kabataş İskelesi'ne yapılan Martı Projesiyle ilgili yazılı bir açıklamayla beraber sorular sordu. "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir. Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığının imar planına esas görüş ve önerileri ile gerekli izinler alınmadan uygulama ve yapılanmaya geçilemez" denilen açıklamada "Projeyle ilgili olarak komisyon raporunda da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığının imar planına esas görüş ve önerileri ile gerekli izinler alınmış mıdır?" diye soruldu. 


TMMOB İstanbul 11 Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı diğer sorular ise şu şekilde sıralandı: 

1-Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığının imar planına esas görüş ve önerileri ile gerekli izinler alınmış mıdır?

2-Proje kapsamında, ÇED Yönetmeliğinin Ek-4'ünde yer alan formata göre proje tanıtım dosyası hazırlanmış mıdır? ÇED gerekli değildir veya ÇED olumlu kararı alınmış mıdır?

3-Kültür ve Turizm Bakanlığının (İlgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun) imar Planına esas görüş, öneri ve onay alınmış mıdır?

4-Plana esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu hazırlatılıp ilgili kurumlara onaylatılmış mıdır?


BirGün


Geri Dön