Ekonomi

TMO'dan buğday ve arpada zamlı fiyat açıklaması! Çiftçiye yeni fiyatları duyurmuşlardı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarını geçtiğimiz ayın sonunda artırmasının ardından alımlar ve hasatla ilgili yeni değerlendirmeler yaptı. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye'de hasadın 2-3 hafta geç başladığını söyledi.Toprak Mahsulleri Ofisi yeni buğday alım fiyatını ton başına 400 lira ve arpa alım fiyatını ton başına 200 lira artırmıştı

Toprak Mahsulleri Ofisi geçtiğimiz Haizran ayının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı buğday ve arpa alım fiyatlarının artırıldığını açıklamıştı. Toprak Mahsulleri Ofisi yeni buğday alım fiyatını ton başına 400 lira ve arpa alım fiyatını ton başına 200 lira artırmıştı.

Toprak Mahsulleri Ofisi buğdayın alım fiyatını 400 lira zamla 6 bin 450 liradan arpa alım fiyatına 200 lira zamla 5 bin 700 liradan alım yapıyor. 

Üreticiye ayrıca 1000 lira prim desteği veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran ayının başında buğday alım fiyatını primle birlikte 7 bin 50 lira arpa alım fiyatını ise ton başına 6 bin lira açıklamıştı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday ve arpa alımları ve hasadıyla ilgili güncel açıklamalar yaptı.

Edirne'de bir dizi temaslarda bulunan Ahmet Güldal, TMO alım merkezlerinde yoğunluk olduğunu açıkladı.

Ülke genelinde hububat hasadının verimli geçtiğini vurgulayan Güldal, TMO'nun buğdayda ton başına 7 bin 450 lira, arpada ise ton başına 6 bin 200 lira olan alım fiyatının üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

TMO'nun bu yıl yoğun bir alım gerçekleştirdiğini anlatan Güldal, şunları kaydetti:

"TMO olarak kendi üreticimizden aldığımız ürünlerle stoklarımızı doldurmayı ve 2022-2023 tüketim döneminde yurt içi kaynaklarımızı kullanmayı hedefliyoruz. Hasat bu yıl 2-3 hafta gecikmesine rağmen yağış rejiminin olumlu seyretmesinden dolayı verim ve kalite çok yüksek. Bereketli ve iyi gidiyor şükür. Haliyle Türkiye'de beklenen rekolte büyük oranda gerçekleşecek. Bu anlamda hububat özelinde verimli ve bereketli bir sene yaşıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize kazançlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını diliyorum."

Güldal, bundan sonraki yıllarda buğday ekiminin artması ve üreticilerin hububata yönelmelerini beklediklerini dile getirdi.

"BUĞDAY ÜRETİMİ ÜLKEYE YETER"

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde hububat anlamında sıkıntı yaşamasını ön görmediklerine işaret eden Güldal, "Türkiye'nin kendisine yeten miktarda üretimi söz konusu olacaktır. Ama Türkiye önemli bir ihracat ülkesidir, tarımsal ihracat ülkesidir. Bu anlamda mamul maddeler içerisinde devletimizin mekanizmaları ona müsaittir, ona göre ayarlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

İş arayanlara devlette memur olmak için fırsat doğdu: 20 bin 649 personel alınacak işte başvuru şartları

Benzin ve mazot fiyatlarını düşürecek son dakika gelişmesi az önce açıklandı

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı